Our social:

Latest Post

Monday, November 30, 2009

blog update

haha senangnye dalam hati ... kalau...
la nuff aku byk earning...kihkihkih...ada satu blog tu ak baca 3 mggu...dpt 3 rat lebih...setakat hp cina dah lepas dah tu...aku punyer?hahaha.... ciput...nk byer stimix pun tk lepas...dah berbulan dah...

Saturday, November 28, 2009

Cerita kat Pangkin 2

Lepas gua slow talk ngan Abu...dekat setengah jam la jugk...sempatla lembu2 korban tu melabur depan gua...bau bole thn...tp yela lembu2 nk ke syurga...wangi je gua bau...tiba-tiba
Mie memecah kesunyian malam tu,tanya gua.'mario,hp china lu mana?meh...gua nk tgk jap...cilakak lu mie...hp china lu panggil...lu pakai hp ape?gua...nokia...dia jawb dgn rasa bangga ya amt....gua tanya lagi...berapa lu beli...?satu jer....hotak lu la mie...gua tanya harga..., ooo....seribu dua jer....hp lu bole tgk tv tak?hp gua beli 3rat tp bole tgk tv la mie...gua pulak cakap dengan bangganyer...wahahaha.Gua sekrg tgh cari software nk tgk astro guna hp gua....wahahaha.Lu org tggu la yer...wahahaha...setiap kali gua explain dorng gelak...cilakak betul.dah mcm jin dah gua dengar dorng gelak....pastu.,..dekat setengah jam jgk la dorng duk puji2 hp gua tp yg byk gua dengar gelak jin dorng jela...
tp sekarang gua tgh kumpul duit nk beli hp lain...tertekan hidup gua dengar dorang gelak...

Tammat

gua sbnrnye dah malas nk citer lg...

Friday, November 27, 2009

Cerita kat Pangkin

Macam biase bila hari raya je,semua seronok sbb dpt jumpa sedara mara,sahabat handai dan musuh2 ketat yg dah lama tak jumpa...camtula jugak dengan gua...musuh2 ketat gua semua ada balik...lepak2 kat pangkin gua...semua tunjuk terror dia la yg sgt tahu tentang sejarah hari raya korban ni....fuh...lu mmg terror la bu...gua respek ngan lu...sambil tgk2 lembu yg nk kene korban esok...gua gelak jela time dorng buat kelakar...tiba-tiba...
mie dgn selambanyer tanya gua,'mario,liverpool ape cer?
cilakak lu mie... lu tk penah main bola...kaki bangku,tiba2 tanya gua psl liverpool ...lu apa hal?lu nak kene korban ke gnti lembu2 tu...mulut gua muncung kt lembu yg nk kene korban tu....wahahaha semua gelakkn gua....abu cpt2 tukar tajuk citer..tak tau la dia takut gua mengamuk mcm lembu ke or dia kesian kt gua kene gelak ke...or dia takut org tau dia pun liverpool .. mcm gua jgk...haha
tiba-tiba Abu pulak dok ungkit2 psl zaman sekolah...gua dgn mie kenekn dia...tulis2 surat cinta....konon2 dia ngan budk SRT ada cinta2....wakaka..citer dh brp lama lu nk ungkit ...lu pun dh maafkn...lu ni apasal?takde-takde...gua tarik balik...selamba je abu ckp dia tarik balik...gua ckp kat dia...lu nk tarik balik aper bu...tu...baik lu pg tarik balik lembu tu kat sini...kang dia lari ...kita yg susah...
Gua taknk maafkan lu duaorng...gua tarik balik...hoi bu...mana bole tarik blk...
Bu..klu kita dah maafkn org tu...mana bole tarik blik...gua nasihatkn kt abu...gua sbnrnye takut jgk sbb Abu ni kalu dah serius mmg lain mcm skit.Mie, gua tgk...tahan gelak...lu jgn buat hal mie...biar gua slow talk dulu ngan Abu ni...kang lu gelak... dia mangamuk mcm lembu kang...lu tanggung k...lu bgtau mak dia ...wahahaha
Gua ckp kt Abu...bu...camnila...nnt bila gua online...gua cuba cari...kalu dah maafkn...bole tarik balik tak...Abu tanya gua...Abih...kalu tak bole camner?ni dosa lu orang kt gua...sukati gua la kan...nnt la bu...gua tanya ustaz dulu...lu sabarla...yg lu ni tiba2 nk tarik balik tu...pasalpe?Takdela...gua tiba2 teringat jer...weh...lu ni kang gua ckp kememeh lu marah...bole tk kalu lu bertenang skit...kang gua ungkit blk lu kenakn gua...camner...?lu nak...??
okyla mario....gua tarik blk la....pening dah gua...lu nk tarik ape lg ni bu...gua tarik balik la yg gua nak tarik balik td tu...
stop...nnt gua story lg...penatla...baru gua tau knp gua malas nk story kish kt pangkin gua...pnjg sgt...mengah2 dah jari2 manis gua ni...

Jangan Salah Faham

test schedule post


Jangan salah faham bila
gua buang widget Liverpool gua
bukan sebab gua dah tak sokong
tp sebab ada yg komplen blog lembab sgt loading

Jangan salah faham bila
gua tak pg blog korang
bukan sbb gua taknak pegi
tp sebab gua keje...tak online camaner nak pergi

Jangan salah faham bila
bila gua tak refresh byk kali bila nuff tido
tp sbb gua byk blog nk pegi


Friday, November 20, 2009

kenapa pompuan lbh ramai fail jpj test?

Kenape ek...aku pelik la...
aku bukanla nak mengutuk...aku akui mmg pompuan ramai yang memandu secara berhemah...kenkadang takut aku kalu follow dorng ni...wakaka.Kalau ada debar depan aku buat slack sikit...aku sll teka...ala...pompuanla ni...dan terbukti kebyknnya tu betul beb...adalah jugak lelaki yg buat slack...static kemalangan pun ramai yg disbbkan lelaki tapi tajuk aku ni...FAIL JPJ....wakaka.aku takde la keratan akhbar ke majalah ke nak link kan kat korang...tp cuba korng tanye jpj...mesti betul...ramai pompuan fail test drive....apasal ek??

just ondering jer wei...ekeke

Thursday, November 19, 2009

Bila Jantan Menipu

Semalam ada kawan aku tanya aku...mario...aku dengar ko
terror bab2 donlod citer korea....aku nak la...Aku kata kat dia...pala hotak ko...ko ingat aku ni hape.... Ala...aku bayau la...bkn free pun.... Baayau...okla ...ko nak citer hape?hehe mata duitan wei aku ni...Ala...citer yg ko tgk tu...org rumah aku nak tgkla...dia nak tgk citer romantik2 tu...
ooo...full house eh
aa aa... dia minat la citer korea ni...berapa?
alaa...ko bg aku 10 hinggit dah la...aku bkn nak untung...aku dlod pun free jer..tp aku nak beli ext hdd jer...
ok la...nnt aku bg ext hd aku kat ko eh...
So,,petang tu dia bg le...pas aku bg kat dia...aku tanya le dia
wei...ko cakap betul2...sapa nak tgk... ko ke bini ko...aku rasa ko ...
hahaha samala tu...bini aku ke ...aku ker...samala
HAhahah aku dah hagak dah...
Tak bule ke kalu laki nak tgk citer korea yg cintan cintun tu yer...hahaha... tak rock langsung weh...hehehe

Contest wei

Untuk comment
di sini yer...hahaha.Kalu dlm 2 3 hari takde org komen...cepat2 aku delete post aku ni...hahaha

Tuesday, November 17, 2009

streamyx lembab

Arghhhh....aku tension gila mlm ni...line tenet aku mmg lembab gila....arghhhhh nak potong....kontrak ada lagi...waaaa...nak donlod movie pun tak dpt.... hahaha

So,kepada mykliks tu sory byk2 sbb tak dpt nak bertandang keblog korng....cuma ada beberapa blog jer yg aku sempat pegi. Aku betul2 ler rasa tak best sebab tak dpt dtg...tp aku rasa yg dtg klik2 blog aku ari ni semua aku dpt dtg...yg mykliks lain2 tu...nnt la yer...walaupun aku bengang jugak sbb korng tunggu aku dtg blog korang dulu tapi aku tetap hargai korng...dont worry k...nnt bila ak free ak tetap terpaksa dtg ke blog korang sbb korangla sahabat nuff aku...wakaka...mane aku nak cari wei... dengan n3-n3 bodo aku nie...aku faham...

myklik pun aku tak dpt nak update sbb bila hati tgh panas ni...takde mood aku nak update.Yang jadi follower aku tu...nnt aku update kan yer...mmg aku hargai korang....kalu dah jadi folllower tu mestila sbb korang suka n3-n3 bodo aku kan... hahaha sian kat korang...ak ni tak tau sgt nak tulis blog...nntla...aku belajar sikit2 yer...makin lama nnti mesti best aku tulih...huhu

Nnt kat sini pun akan ada contest tapi belum tau lg contest aper...yg pastinyer contest tu nnt takde hadiah...wakaka...kita buat suka-suka... warm up sblm msk contest kat blog org lain yg ada hadiah tu....amacam...?kekeke....

Monday, November 16, 2009

Photoshop cs3

Header baru aku tak jadi la sebab.. hahaha aku tak tau camaner nak buat guna photoshop ni...penin daa... kat mane ada toturial eh bende alah photoshop nie... biasa aku ni cepat belajar bende cenggini tp kali ni aku betul2 jammed...langsung tak kuar gambar...ekeke but anyway,korang jgn risau...bg aku seminggu utk master photoshop ni...

Header Baru

Kalau korang perasan...header aku tu macam bodo je kan...tu sebab aku tgh buat header baru.Semalam g Tugu Negara amik gambar pangkin kat sana.So...tunggula yer ... dah siap nnt aku pamirkan... takle cantik dan seni sgt sbb amik pakai digicam yg murah jerr...mintak kat blogger yg ada cam mahal 2 tu bukanyer dorng bg...yela...mintak free la katakan...ekeke. mmg patutla manjang je dorang kata takde...

Friday, November 13, 2009

U HAVE BEEN WARNED-2012

Malam ni aku nk g kl.Jalan-jalan cari pasal...cadangnyer esok nak tgk wayang kt One Utama..tgkla nnt camaner Kalu tak panjang barisan beli tiket,aku tgk le...kalu tak...pegi mam... la.Malasla aku nak beratur...
Susah2 sgt aku donlod jer...tp citer cenggitu sedap tgk wayang ,kan...Tingat dulu masa budak2 aku tgk wayang kat panggung Odeon depan Pertama kompleks tula...citer Breakdance...ekeke bukn masuk pun..tgk kt celah2 pintu jer..bodoh betul aku masa tu...
Balik keciter 2012,buknla bermakne nak percaya tp saje nak tengok effect dia tu.Kalu tgk kat screen tv manela bestnyer...kalu ada sound system baik pun, tak puas beb.Citer camni kene tgk screen besar.Tula aku ingat nak beli projektor jer...donlod free jer beb...

Thursday, November 12, 2009

SPRM Siasat Benitez

Liverpool semakin lama semakin menyakitkan,menyesakkan dada aku je.Kalu tgk game kat kedai mamak mmg sakit jiwa ...Sekarang dah ramai pemain yang injured...Yang paling aku pelik ialah bila Benitez beli pemain injured....aku rasa SPRM yg paling layak untuk siasat Benitez...adakah unsur2 rasuah terlibat bila dia beli Aquilani tu...beli mahal nak mampus tp main mcm sial...dah dekat setengah musim pun baru main berapa minit...yaa...aku dah ambil keputusan untuk membiarkan SPRM menyiasat Benitez...biar padan dengan muka dia...

1 Litre Of Tears Diary in english

You can read this diary here


Saturday, November 7, 2009

Bila Lelaki Menangis....

Pelik ke bila lelaki menangis?Salah ke?Pompuan je bule menangis?Byk sbb kenape lelaki bule menangis kan...tapi bagi aku...mmg pelikla kalu menangis sbb.... tgk drama?haha...ade ke yg menangis...?Setakat ni aku tak penah pulak menangis klu setakat tgk drama or movie.Rasa kesian tu adala jugak tp takde le sampai nak menangis...sejak tgk citer kdrama ni aku pun cubale google kdrama paling sedih dan aku jumpa 2 yg dorg rasa paling sedih.Autumn tale ngan 1 litre of tears....MMg sedig gila 2 citer ni tapi sbb 1lo tears base on true story, aku tersentuh jugakla tp still berjaya jugakla tak menangis...haha...serius beb...betul le dorg cakap citer ni sedih...aku akui bende tu...dan aku akui jugakla kalu hayati lbh2 citer ni mcmana yg pompuan hayati...mgkin aku pun bule bergenang air mata....hehe.Sensitive jugak aku ni yerrr.
Aku rasa tak mungkin ada citer yg lbh sedih dr citer 2 ni.Aku pun dah boring tgk citer sedih....tp citer kdrama yg kelakar pun ada jugak...mcm...Full house,my girl...dua niela yg aku dah tgk...lg citer All in pun ok jugk.Gokusen 1 aku dah tgk...best jugak.Tp dorng kt Gokusen 2 lg best...nnt la aku cari...