Our social:

Latest Post

Thursday, October 29, 2009

Layan Korean Drama-why girl cry?

Sorry la dah lama tak update blog...macamla ada orang baca blog aku ni..wakaka
Anyway,aku baru je abis layan citer autumn in my heart lepas full house.Mmg layan beb citer 2 ni...autumn tale tu citer sedih tp takde ler aku nak nangis...setakat ni belum ada lg citer korea yg berjaya melelehkan ayor mata aku ni.Mmg mahal beb ayor mata aku ni....tp kalu pompuan tgk aku rs mmg menangis punyer...maklumla pumpuan...tgk penuh perasaan...pelik aku...perlu ke menangis??
Skrg nak tgk citer All In pulak.Citer lama tapi mcm best jer....kisah main poker tp ada cintan2 skit...baru tgk 1st episode so tak bule nak komen lebih2...but 1st episode ni berjaya mbuatkan aku nak tgk kisah seterusnya...hehehe.Ada action...gadoh2... ok kot citer ni...anyhow...dah abis nnt aku komenkan utk korg.Aku tau korng musti tak tgk citer lama gini.Kebyknya tgk citer baru...utk aku yg baru nak belajo layan citer korea ni mmg tak tak tahu aper citer baru dorng yg best.So,any suggestion?kalu ada la aku tak kisah pun...sbb citer All in rs nye lambat skit aku nak abiskan sbb byk noo episodenyer...smpai 26...hehehe .tak tau la smpai berpa episode yg aku tgk.kalu best maybe smpai abis la kot.

Wednesday, October 21, 2009

full house - korean drama

Ari tu layan kawan aku tgk citer nie...biasa aku mmg malasla nak tgk citer2 cam gini tapibila dah tgk terpakse le abiskan.Walaupun citer ni dah lama tapi bg aku...baru la sbb baru tgk.No wonder la citer ni top dulu kat tv.Memang aku tak puas hati tgk pompuan tu setia sgt kat laki tu...dan aku pun tak puas hati kat kawan dia yg sibuk nak kacau pompuan tu...ntah hapa2 ntah citer tu...mmg aku tak puas hati laaaaa...

Monday, October 19, 2009

read more dan comment - klik-klik

terima kasih ler kepada cikgu aku kerana telah menegur aku dengan cara yang baik.
Blog Bujang Susah ada ajar camaner nak buat button 'more' tu bila tekan ,page akan terus buka dan bukan reload.
dan aku pun dah setting button comment yg pop up...mudah untuk korang komen kalu tak puas hati atau rasa seronok sgt dgn posting aku...huhuhu.So, sekarang korang bule main klik-klik kat blog aku ni.klik sekali dia jd panjang...klik sekali lagi pendek pulak...huahuahua...

Thursday, October 15, 2009

why womengirl blog must have music 2

Ari nie takde ape2 buat...sementelah aku pun baru update blog...
aku pun try le merayau-rayau kat blog orang....

pehhh...mcm2 ada...tapi...mmg ler...blog pompuan mmg suka letak lagu ... bayangkan la klu bukak 3-4 blog sekali...semua ada lagu...heheheh...terpakse le aku off kan jap speaker aku...
Tak dapat ler aku nak dengau lagu rock ... but anyway...sukati dorangla ek nak letak apa pun...cuma... aku pelik jer...haha

TebuanMan

Sorry ler...dah lama aku tak update blog aku ni...sebenarnya start bulan 5 ari tu aku kene keje office hour so masa tu agak terbatas ler nak mengadap pc but now i'm back working shift so bole le update blog.sebab dah lama sangat tak update, aku tukar template lain le baru nampak best sikit...

Ari selasa ari tu patutnya aku gi training kat tmpt keje but on de way tu masa tgh speeding motor honda turbo aku tu... tiba-tiba aku terasa sakit sangat kat peha kanan aku, terus aku tepis binatang yang gigit aku tu...sakit loo...amat2 sakit wa cakap lu...tak perasan pulak aku apa binatang yang berani gigit aku tu....sib baik aku tak panik..dalam hati aku berkata-kata...sial betul ler...apa pulak yg gigit aku nie...sakit nak mampus...tanpa membuang masa , terus aku pegi klinik yang berdekatan dgn tempat kejadian tu.Orang pulak ramai...dengan muka control hensem terus aku g toilet...nak check teruk sangat ke sebab pedih pulak aku rasa time tu...masuk je toilet...bukak seluar....perghhh...kesan gigit setitik je tapi keliling dia dah merah dah...bengkak ke lebam ke...tak tau ler aku...sebab aku ni putih...ahaks...nampak ler merah dia kalu mcm ketua putera tu mungkin kesan dia tak nampak sangat...hehe.... apa la nasib aku ari tu...takan aku nak tunggu pulak...org ramai lg ...so aku pun ambil keputusan cepat untuk pegi klinik lain.dalam kepala hotak aku ni satu klinik je yg aku rasa tak ramai ....
Lbh kurang 10mnt perjalanan, aku sampai klinik tu...org ada sorng je, tupun tgh tunggu nak amik ubat.Terus daftar n tak sampai 3 mint aku terus jumpa doktor.Sebelum jumpa tu sempat ler aku kol bini n kawan aku inform aku tak dapt dtg sbb kene sengat tebuan.Masuk jer...terus aku mengadu kat doktor tu...dok....saya kene sengat apa binatang ntah...tebuan ker...penyengat ker...lipan ker...tak tau la saya...dok to senyum jer tgk aku...bengang betul aku...dah la aku sakit ni...takpe dia kata...bole tarik tak seluar tu...?tak bolela dok...pakai seluar panjang camaner aku nak tarik sampai peha????ngok tul la...aku kt dalam hati ler...pastu dia suruh aku bukak seluar...aku pun bukak ler nak tunjuk kesan gigitan/sengatan tu...oo....dia pun amik gunting pastu korek2 kat kesan gigitan tu...mmmm...it must be bee....aku tarik balik seluar aku tu...dia tanya aku...u tinggal mana?kat rumah ada horang?aku jawab tinggal kat2 sini jer...saya sorang jer kat rumah...kenapa dok?bahaya ker?bole mati ker?hati aku berkata2 lagi...ooo...saya nak inject ni..nnt awak akan mengantuk... aku kata inject jela....rumah aku dekat jer...nnt saya bawak moto laju2....cepat sampai rumah....so...dia pun henjet aku.
On de way tu punya la aku gabra takut tiba2 aku terus tertidur pulak...tak sampai 10mnt aku dah sampai rumah.fuh...lega aku.terus baring...tukar seluar paras lutut..baring....terus tido...
bangun tido...check balik...bengkak lagi...dah dua ari ni pun ada kesan lagi cuma dah kurang sakit ler...tapi kesan gigit tu dia jadi besar sikit....seminggu baru baik ni kot...ubat aku tak makan pun sbb kalu bole aku nak ler badan aku buat antibodi dia sendiri...i hope ler...mmm...pasni kalu aku jadi tebuan man...apa agaknyer power yang aku akan dapat yer....sengatan paling berbisa kot...hehe