Our social:

Friday, December 4, 2009

Post last aku

Api terjadi bila terdapatnya rantaian kimia di antara 3 unsur iaitu ...
heat, fuel and oxigen...bla...bla...bla
We can put off the fire by...bla...bla...bla
smothering, starvation, break chemical chain reaction...bla...bla...bla
we can use....bla...bla...bla
water, foam, dry powder...bla...bla...bla
sand...fire bitter...bla....bla...bla
to be a good fire watcher,you have to be alert at all times...
fire spread by...
conduction...convection...

meh ko kat belakang tu...aaa...yang badan besar tu...aaa...ko la...sapa lagi...
aa ko...sini jap...ok sekarang ko pegang tangan dia....ok...sapa nama ko?loqs... ok loqs....badan ko ni lebih panas dr badan dia...sapa nama ko...jijan....ko jan badan ko lebh sejuk dr loqs ni...sekarang pengaliran haba adalah dari panas ke sejuk ...so..pengaliran ni kita namakan apa?
dorang pun jawabla....conductionla...convectionla...bukan...bukan...ni kalu dua org manusia kalu berpegang tangan,pengaliran ni kita namakan pengaliran cinta...muahahaha semua mesti gelak kt budak dorang ni...mmg kalu aku bt camni segar jela budak-budak tu...biasa aku buat kalu ada budak tido ke...lorat semacam ker...mmg kene la...hahaha tapi lepas abis kelas....

Saya bg pihak diri sendiri dan kawan2 saya...memohon maaf la kat tuan2 kalau ada kata2...perbuatan atau apa2 je yg menyinggung perasaan tuan-tuan...
biase budak2 yg kene ngan aku tu la...baik ngan aku bila jumpa kat mana2...haha... mmg sporting budak2 rock ni kan...

Ok,yela...ni adalah post last aku untuk thn ni sampaila feb thn depan or maybe sampai bila-bila...mgkin aku akan stop memblog...bukan sbb kecewa or apa...tapi sebab makin lama aku memblog ni...aku rasa macam ini bukanla game aku untuk bersama2 korang yang terpelajar...malu pun ye jugak..haha. Bila aku pegi blog sorang-sorang aku rasa malu ya amat...korang nyer post matang-matang...dan ada pengajaran...tak macam aku nyer blog...sampai ada pulak yang tanye aku...ko ni dah keje ek?pelik agaknya dorang tgk aku yg dah keje ni memblog macam budak2...haha

Yaa...aku pun tak sangka sebenarnya start bulan oktober bila aku aktif balik tu...aku akan jumpa blog2 korang...mula2 rasa seronok bangat main klik-klik...tp lama2 aku rasa ... malu sgt bila baca n3n3 korang yang dpt memberi pengajaran pada yg membacanya...aku rasa korang mmg layak untuk dapat klik2 tu dari aku....tapi aku rasa tak adil untuk aku dapat klik2 dr korang tapi kalu korang klik...takan aku nak marah pulak kan...muahahaha

Anyway...aku nak tulis panjang lagi tapi rasa cam malas pulak...you all know what i am trying to say kan...so...i am sorry la kalu ada yg tersinggung bila aku kutuk2 gurau tu ek...kalu ada post aku yg mcm bodo tu...abaikan jela yer...aku mmg camtu...

Kepada loqs yg sll bt bolloqs tu...bro...stakat nan tandoori no prob la...ko cakap je kat mane...tapi aku kalu kt kl...area hartamas, selayang...segambut...bole lagi...tmpt2 lain tu...ko kene guide skit la...hehe

So...adik-adik semua...belajar rajin2 yer,,,jgn jadi macam abang mario...hehe

eh lupa pulak...aku tutup contest aku dan tunggu yer apa aku nk buat ngan contest ni...sbnrnya aku nak tutup mggu lepas dan pilih pemenang tp sebb ada yg nak masuk lagi aku pun bukak blk...so bt masa ni aku stickykanla sampai aku tau apa nak buat...

Thanks kepada semua yang masuk...walau tau takde hadiah...korang mmg sporting dan aku kagum ngan korang...Sorry yek semua...

regards,


16 comments :

  1. hye bro..

    ermm..rasanye ko xperlu malu ngn ape yg ko wat nie..sbb selagi ia nye x salah dan org suke..wat pe ko nak malu..bukan sume yg terpelajar 2 bagus..kdg2 dorg bgs dlm pelajaran..tp xbagus dlm kehidupan dan persahabatan..

    aku rasa ramai je yg suke blog ko nie..cume ko je x perasan kot..lgpon blog ko sempoi,ok ape..mst ramai blogger diluar sana 2 hepi je ble msk blog ko..cm aku sndri,aku xske masuk blog yg terlalu serius n3 nye..aku suke blog yg sempoi cm ko nie..

    so,ko xyah la malu2 or rendah diri ngn blog ko nie..n3 yg matang2 tp xbest pon xgune gak kan..hehe..eh cop!! aku raa cm aku dah terlebih komen lak..hahaha..sori2..pape pon chill bro (^_^)v

    ReplyDelete
  2. 1st...haku dtg nek ketapi td dr klia smpai ker musim durian~muahahahaha!!

    2nd...ko pnye psl habes haku xley jd 1st kumentar...dabel chees nan aym tandori ak nk~muahahahahahaha lg!!

    3nd...pesal la ko bwt cth haku ngn zizan wey cner nk terjd ikatan chenta cm2...tukar blk wat ak ngn laling pink wey~muahahahahahahaha the movie!!

    4th...klu ko xde ak nk wat bolloqs ngn sape plk pasni smpi pg rio??pliss..pliss jgn tgglkn haku rio...riooooooooooooooooooooooo~lg lg muahahahahahahahahahaha!!

    5th...da ko mmg "bdk xmatang" xpyh la ssh nk jd matang wey...klu matang2 cner ko nk ngurat baby nnt~ngeeeeeee.

    6(haku da xpndi kire da)...ko ckp korang(temasuk haku la2 kn?) mmg lyk dpt klik dr ko tp npe ko xpnh klik ak pn~kuikuikui...da klu ko rse xadil dpt klik npe ko swuh ak klik gk??muahahahahahahahahahahaha kembali!!

    7..Anyway...aku nak tulis panjang lagi tapi rasa cam malas pulak...you know what i am trying to say kan...so...i am sorry la kalu ada yg tersinggung bila aku kutuk2 gurau tu ek...kalu ada kumen aku yg mcm bodo tu...abaikan jela yer...aku mmg camtu...(edit post ko~ngeee)

    8...ok ble ak bke sem bru nnt ak tuntut dabel cheese nan tandori ak~hohohoho.add ym ak(muugen666) @ email ak (muugen666@yahoo.com)~hemuhemuhemu...

    9...ak bru nk msuk contest ko tp da ttp so xjd la ek~ngeeeeeee.

    sekian kumen dr ak rio...

    ReplyDelete
  3. yer ... ain belajar rajen2..

    huhu . tahun dpm dah spm la ..

    arghhhhh ~

    ReplyDelete
  4. hahaha
    toing..ak hargaila apa yg ko cakap tu...tp smpai feb aku mmg busy...
    loqs...ahahaha...satu je ak nk jawab...
    tak bole tukar watak weh...semua budak2 trainee aku lakila...takde watak pompuan...ko nk ke jadi watak pompuan ke?hahaha

    ReplyDelete
  5. ok ain...bagus...bagus...belajar rajin2 smpai dapat jodoh... eh...tak...tak sampai tak menyusahkan org tua yer...senangkan hati mereka yer...insyaAllah akan berjaya hidup kita dunia akhirat..

    perghhh...aku suka ayat aku ni...

    ReplyDelete
  6. apekah ini wahai ncik mario?

    mane boleh kamu tinggalkan blog.

    kite baru je nak berkenal-kenalan.

    touching!

    ReplyDelete
  7. pink...nice to know you la...budk baik yg tak sombong...haha
    aku ada on9 la...tp mgkn tak sekerap skrg ni...busy laa...haha

    ReplyDelete
  8. .salam sobat
    .nice blog
    .hehehhe

    .hoit!
    .mau pegi mane?
    .mengade ahhh
    .nti slalu2 la keep in touch
    .i pun tatau ah nti pas cont study, dpt on9 mcm skng atau x
    .klu u free, update lah blog ehh ;)

    .burink lah nti kalau u x de
    .waaaaaaaaaa T___________T

    ReplyDelete
  9. intan...
    ko suka eh aku tulis cam bodo2 camtu...haha...aku pun suka senornye tp ak busyla smpai feb...takde masa kot...

    ReplyDelete
  10. weh ko nape?
    ayat mcm merajuk jer...
    sape ckp blog ko x best???
    meh aku babab buntut hitam dia...hahaha

    tu hak ko lh nak buat blog ko mcm mane, x yah nak ikut org lain...
    aku rasa blog ko best wehhh...
    ayat ko yg mcm mereng tu lawak nak baca....
    pastu ko plak jenis gila2...
    aku rasa ko ni je perasan lebihhh...blog ko ok lh...
    meh aku sekeh pala ko bagi betul balik...

    caiyok2 en.mario ngada2!

    heheheh....

    ReplyDelete
  11. haha zaty...nk sekel pala aku jer...

    wei...aku busyla bkn sbb merajuk...

    ReplyDelete
  12. dear cik mario,

    walau aku tak kenal ko dan ko pon tak laa kenal aku (mungkin kenal sebab ko kwn solehah) hehehe..

    tapi aku rasa tak perlulaa ko buat aku macam neh..hehe.. aku baru je nak kenal2 ko..

    aleh-aleh buka blog ko, dah buat entri penutup? kenapak cik mario?? aku tak bersalah neh..

    ke ko ada jiwa kaco di mana2? relaks2... kip on bloging, leh laa kite rapatkan ukhwah neh..hehehe

    mcm tak besh lak sebab aku kenal ko sekejap je..ishk3

    macamana tuh? ko nk g mane mario?

    kan dah panjang aku komen kang jadi entri lak kat sini..

    tq for voting! :)

    ReplyDelete
  13. mario: pujian anda buat daku malu2. haha.. gile gedik!

    bagus la on9 gak.

    ingatkan nak lupekan blogging world trus.

    ReplyDelete
  14. bro mario.. gua bgtau lu sng jela.. jadi diri sendiri.. buruk ke baik jadi diri sendiri.. jangan pikir org tu lebih dari lu lu da give up.. setiap orang ada lebih kurang Tuhan da bagi.. tp setiap orang ada kepandaian tersendiri yg orang lain xda.. seorang profesor dalam kimia belum tentu tahu pasal buat satey kajang.. tu la anologi gua.. so be yourself.. ok bro??

    ReplyDelete
  15. korunk da kne tpoo la..dye wat cmni cz tkut kne blnje ak dabel chees nan tandori~muahahahahahahaha!!

    ReplyDelete

komeng