Our social:

Wednesday, December 2, 2009

earning aku ciput

dulu dulu masa nuff aku sikit aku ada jugak buat n3 tp sekrg bila dah byk aku takut pulak nk buat n3... takla byk mane sebnrnye tp dah bole cash outla...takla smpai boleh beli handphone cino tp bole la tahan utk org yg macm aku ni...yang blog, visitors pun tak seramai otai...tu...hahaha geli ak nak panggil dorng otai...
tp semenjak aku aktif balik memblog ni..ak puas hatila ngan usaha promosi aku.Aku ni tak pandai menulis...mengutuk bolela sikit2...dulu2 aku cuba promote blog aku kat innit tp tak bole pegi...buat malu ...bolela...tp kalu isi blog mantap...ok kot promosi kt situ...tp pengajaran yg paling penting bila buat promosi adalah...kenela rajin pegi blog orang...dan puji2 la skit bila dorg tulis n3 yg baik...dan kutuk2 skit kalu nak lbh mesra...ini ada budak tu ajar aku ...ngeee...
Kalau korang tu artis ke,leader ke, bolela tak datang blog org...or kalu nk lbh nmpk terror...buat ntry yg kontroversi skit mcm sesetengah orang tu...tak payah org suruh pun...berdedai org datang termasuk aku....
dan yg paling penting...aku pun dapat ramai kawan...yang faham game nie...yg sedia mambantu bila diperlukan terutma dlm bidang it ni......dulu masa ak ada 5 org follower termasuk diri sendiri...aku rasa mcm down jer tp sebnrnye bila dah ramai ni bukan rasa up tp rasa mcm malu pulak...walaupun yg msk tu mgkin kwn2 nuff tp sbnrnye ramai yg takde nuff tu...mgkin dorng nk aku jadi follower dorng...abih...kalu ak follow ko...ko follow ak...sapa nk jadi leader?muahahaha tp aku jd jgk la...tp yg mana follower diA sikitla...yg femes2 tu mmg aku tak jadi sbb dorng bkn ada masa nk layan aku...
Jadi...kalu nk org datang blog korang...perkara pertama adalah dtg dulu blog org...tu pengajaran pertama yer...

20 comments :

  1. apa yang penting, kerjasama!
    sikit2 lama2 jg bukittt...
    mcm aku ni...entah bila2 lh nk naik...kekeke

    ReplyDelete
  2. hahaha tan...ni bkn utk ko la...ni utk newbie cam aku
    ko...baru matang tp otai...haha

    ReplyDelete
  3. salam kembara bro..

    blog haku nuffnang siap tolong promotkan kat google..

    kire betuah la haku kan..

    tp walo camne pon..

    terapik kite gak kene carik mcm yg ko kata kan tu..

    haku suke makan petai..

    ngee..

    ReplyDelete
  4. tolong promote kt google...?camner tu weh...tk faham la..

    ReplyDelete
  5. nak blanje makan mekdi?

    nak!!!!!

    dah kaye, nak belikan hp utk PiNk?

    baiknye mario!

    =p

    ReplyDelete
  6. aku masuk blog org..siap puji bagai..siap jd follower..kdg2 org je sombong x nk follow balik..tul gak kata ko 2..klu blog 2 da ramai follower,die pon xkuasa nk lyn kite..huhuh..aku da rasa ape yg ko ckp 2..rasa cm xdihargai jek(ceh!tacing lebih lak aku nie)..hahaha..

    pape pon blog ko cm best je..so aku rasa nk follow hari2..hehehe..sempoi gile..i like.^^

    ReplyDelete
  7. pink...hp cino pun tak lepas weh...
    mekdi?huh...baby je bole...haha

    toing...tima kaseh sis...hehe...nk nangis dah ni...hehe

    ReplyDelete
  8. sme2..weh xyah nanges..nti x macho la..hahaha..cool beb!(^_^)v

    ReplyDelete
  9. huih...cptnyer ko toing...mg toing gila la ko...pelik aku weh...haha
    tak jadi nangis sbb kagum sgt ni weh...

    ReplyDelete
  10. hahaha..da nm pon toing3..mst la pantas cekap dan betul..kekekeke..

    bgs2..ko xyah nanges..nti bnjir umh ko nie..:D

    ReplyDelete
  11. haha..tak abes2 ngan isu otai ko ne..hurmm..kalo aku, blog aku foloe, mksd nye kau minta nak bace..n mesti aku tgl komen..even org tu tade komen blog aku pon..lantak la..peduli hape..janji aku ske..huhu

    ReplyDelete
  12. .cheh!
    .suke underestimate kematangan gue
    .bole geng dgn hairi lah u neh
    .hahaha


    .eyp, i ni x matang sgt ke ek?
    .weyh, x mo la ckp otai2
    .x suke lahh
    .i pun newbie
    .bru stat blog awal tahun tau! ;D

    ReplyDelete
  13. usaha bro...aku punye xde hasil pun lagi...

    ReplyDelete
  14. perrgghhh!!!
    yg penting rajin.. :p

    ReplyDelete
  15. ok ok semua...aku faham dah....korang mmg best...mane ada kaye wei...naik 12 hunggit je...duit aku tak sampai seratus pun...bole la tu kan...

    ReplyDelete
  16. mario..earning aku pon lambat nek dowh..

    dont woriee jgn sbb neh lak ko majuk nak stop bloging smp bile-bile..hehehe

    ReplyDelete
  17. mario, nak baby kene la ngorat kakcik dulu.

    kalau ok, baru le kenalkan kat baby.

    haha..

    ReplyDelete
  18. aku pun ciput macam siput... huhu

    ReplyDelete

komeng