Our social:

Thursday, October 15, 2009

TebuanMan

Sorry ler...dah lama aku tak update blog aku ni...sebenarnya start bulan 5 ari tu aku kene keje office hour so masa tu agak terbatas ler nak mengadap pc but now i'm back working shift so bole le update blog.sebab dah lama sangat tak update, aku tukar template lain le baru nampak best sikit...

Ari selasa ari tu patutnya aku gi training kat tmpt keje but on de way tu masa tgh speeding motor honda turbo aku tu... tiba-tiba aku terasa sakit sangat kat peha kanan aku, terus aku tepis binatang yang gigit aku tu...sakit loo...amat2 sakit wa cakap lu...tak perasan pulak aku apa binatang yang berani gigit aku tu....sib baik aku tak panik..dalam hati aku berkata-kata...sial betul ler...apa pulak yg gigit aku nie...sakit nak mampus...tanpa membuang masa , terus aku pegi klinik yang berdekatan dgn tempat kejadian tu.Orang pulak ramai...dengan muka control hensem terus aku g toilet...nak check teruk sangat ke sebab pedih pulak aku rasa time tu...masuk je toilet...bukak seluar....perghhh...kesan gigit setitik je tapi keliling dia dah merah dah...bengkak ke lebam ke...tak tau ler aku...sebab aku ni putih...ahaks...nampak ler merah dia kalu mcm ketua putera tu mungkin kesan dia tak nampak sangat...hehe.... apa la nasib aku ari tu...takan aku nak tunggu pulak...org ramai lg ...so aku pun ambil keputusan cepat untuk pegi klinik lain.dalam kepala hotak aku ni satu klinik je yg aku rasa tak ramai ....
Lbh kurang 10mnt perjalanan, aku sampai klinik tu...org ada sorng je, tupun tgh tunggu nak amik ubat.Terus daftar n tak sampai 3 mint aku terus jumpa doktor.Sebelum jumpa tu sempat ler aku kol bini n kawan aku inform aku tak dapt dtg sbb kene sengat tebuan.Masuk jer...terus aku mengadu kat doktor tu...dok....saya kene sengat apa binatang ntah...tebuan ker...penyengat ker...lipan ker...tak tau la saya...dok to senyum jer tgk aku...bengang betul aku...dah la aku sakit ni...takpe dia kata...bole tarik tak seluar tu...?tak bolela dok...pakai seluar panjang camaner aku nak tarik sampai peha????ngok tul la...aku kt dalam hati ler...pastu dia suruh aku bukak seluar...aku pun bukak ler nak tunjuk kesan gigitan/sengatan tu...oo....dia pun amik gunting pastu korek2 kat kesan gigitan tu...mmmm...it must be bee....aku tarik balik seluar aku tu...dia tanya aku...u tinggal mana?kat rumah ada horang?aku jawab tinggal kat2 sini jer...saya sorang jer kat rumah...kenapa dok?bahaya ker?bole mati ker?hati aku berkata2 lagi...ooo...saya nak inject ni..nnt awak akan mengantuk... aku kata inject jela....rumah aku dekat jer...nnt saya bawak moto laju2....cepat sampai rumah....so...dia pun henjet aku.
On de way tu punya la aku gabra takut tiba2 aku terus tertidur pulak...tak sampai 10mnt aku dah sampai rumah.fuh...lega aku.terus baring...tukar seluar paras lutut..baring....terus tido...
bangun tido...check balik...bengkak lagi...dah dua ari ni pun ada kesan lagi cuma dah kurang sakit ler...tapi kesan gigit tu dia jadi besar sikit....seminggu baru baik ni kot...ubat aku tak makan pun sbb kalu bole aku nak ler badan aku buat antibodi dia sendiri...i hope ler...mmm...pasni kalu aku jadi tebuan man...apa agaknyer power yang aku akan dapat yer....sengatan paling berbisa kot...hehe

1 comment :

  1. hehehe..lucu la cite ko rio..

    ReplyDelete

komeng