Our social:

Latest Post

Thursday, December 31, 2009

perjalanan hidup 2009

Ntahla...mlm td aku ni banyak menung lebih2 pulak... huhu... dan bila kuar lagu lagu
1.Ramli Sarip - Perjalanan Hidup~~~ Aku yang masih di perjalanan hidup ini,Begitu lama berlegar di persimpangan dunia, Menempuh jarak dan titian, Rimba dan lautan
Mencari sesuatu yang abadi ,Aku yang masih di perhentian hidup ini, Begitu jauh mengembara ke serata dunia, Mengejar siang dan malam, Surut dan pasang,Mencari sesuatu kebebasan, Mencari sesuatu kedamaian, Di mana berakhirnya, Perjalananku ini, Esok dan lusa bukan miliku, Oh Tuhanku, Lindungilah hambamu yang hina ini, Aku setia hanya padamu, Oh Tuhanku
Korang penah rasa camni....rasa yg perjalanan kita kt dunia makin lama makin pendek...makin lama makin korg rasa dh byk buang masa, so... belajar la pd yg masih belajar tu yer... ingat sikit kat parents korng tu... jgn nk menyushkn dorng pulak dgn masalah yg korang cari... huhu. Rasa cm tk layak pulak ckp cenggini... Lantkla... korg fikirla sendiri yer... kt bdk2 sekolah rendah bolela aku bg nasihat... huhu...yg dh kije tu... kalu mengular tu...hikhikhik pandai2 la... haha

2.Ungu~~~_Andai Ku Tahu~~~ Andai ku tahu, Kapan tiba ajalku, Ku akan memohon,Tuhan, tolong panjangkan umurku, Andai ku tahu, Kapan tiba masaku, Ku akan memohon, Tuhan, jangan kau ambil nyawaku, Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Andai ku tahu, Malaikat-Mu kan menjemputku, Izinkan aku
mengucap kata taubat pada-Mu, Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Ampuni aku dari segala dosa-dosaku, Ampuni aku menangisku bertaubat pada-Mu, Aku manusia yang takut neraka, Namun aku juga tak pantas di syurga, Andai ku tahu, Kapan tiba ajalku, Izinkan aku, mengucap kata taubat pada-Mu,
Aku takut akan semua dosa-dosaku, Aku takut dosa yang terus membayangiku, Ampuni aku dari segala dosa-dosaku, Ampuni aku menangisku bertaubat pada-Mu

korang penh tak nangis2 bila teringatkn dosa2 korg?aku? ntahla...


aku nk tulis lain senornyer tp aku dh mengantuk...aku hentam jela... publish articles tk siap ni... aku dh malas....

ni article last aku tuk thn ni dan ... ntahla... tgkla camnaer earning aku... kalu byk ... aku lyn lg la... kalu tak... pegi mam la ...... huhu

Aku mata duitan... hahaha



2010

2010 ni aku nk berubah.... nk berubah jd ape pn aku tak tau...huhu saje je nk cakp camtu...mlm td dah takde keje, aku asik dengar lagu2 kt pc opis aku...mcmla aku ada opis...huhu jap jap aku amik jap lagu2 tu... tggu tau... k dah...
bykla lagu aku layan...mostly jiwang rock...haha.n3 ni pjg skit... sukati korgla nk baca ke tak... aku harap tak... huhu

1.Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing~~~Lying close to you, feeling your heart beating,And Im wondering what youre dreaming,Wondering if its me you're seeing,Then I kiss your eyes,And thank God were together,I just want to stay with you in this moment forever,Forever and ever huhu...lagu tuk isteri aku...kadang2 aku pn pelik gak knp la dia pilih aku...huhu. Dia cntik.... aku ni... kalu hensem tu ada markah... 1 smpai 10... aku ni takde markah agaknyer...sedih...Anak aku ngan wife aku sll marah aku kalu aku kt aku tk hensem...haha...so...terima jela hakikat aku ni hensem yer...
jap2 aku nk tgk gbr aku tuk publish... eh takdela... huhu

2. eric clapton - you look wonderful tonight~~~I feel wonderful because I see
The love light in your eyes. And the wonder of it all ,Is that you just don't realize how much I love you.Yela ...aku taula aku ni tak romantik...tk tau seme2 tu...tp satu yg aku tau...i love you more than word can say.. huhu

3.Fire House - I Live My Life For You~~~I dedicate my life to you, you know that I would die for you,But our love would last forever,And I will always be with you and there is nothing we can't do,As long as we're together....
.
4.Paul Anka - I dont like to sleep alone~~~ Help me make it through the night, Loneliness can get you down,When you get to thinking no one cares,Lean on me,And I'll lean on you,Together we will see it through

5.ungu - tercipta untukku~~~ Menatap indahnya senyuman diwajahmu, Membuat ku terdiam dan terpaku, Mengerti akan hadirnya cinta terindah, Saat kau peluk mesra tubuhku,
Banyak kata, Yang tak mampu kuungkapkan, Kepada dirimu, Aku ingin engkau slalu,Hadir dan temani aku, Disetiap langkah, Yang meyakiniku, Kau tercipta untukku, Sepanjang hidupku, Aku ingin engkau slalu, Hadir dan temani aku, Disetiap langkah, Yang meyakiniku, Kau tercipta untukku, Meski waktu akan mampu, Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu, Ku selalu milikmu, Yang mencintaimu, Sepanjang hidupku

Itu je aku nk cakp...ntahla... tiba2 jiwang pulak bdk rock ni... huhu... tak panjang mn pn... aku ingatkn pjg... ngok jgk aku ni... haha. Sebnrnye byk lagu tp rasa cm dah mls pulak nk lbh2...

tolong jgn komen pape yer... aku malu







Friday, December 25, 2009

Aku dah malas

wehhh aku rasa aku dah malas dan nk stop blogging .....atleast bt ms sekarang.Thanks pd yg sudi singgah...tak klik pn takpela...i'm ok.Maybe bt masa skg aku tak delete sbb aku sayang .... blog dan korang seme.



takde nasi makan maggi
makan maggi perasa kari
walaupn aku dh takde lagi
pangkin4rest tetap dihati

huhuhu


Wednesday, December 23, 2009

Contest lagi

Sempena ketibaan thn baru ni ramai blogger otai yg bt contest...Ak rasa pn nak bt jgkla...so apa lg...meh join contest takde hadiah ak meh... cukup 5 org sampai esk...aku umumkan...kalu takde...huhu...aku bt post special nyer tuk korang....hahaha...ak dh bosan...aku hrp ank murid aku akan meneruskn perjuangan aku dialam blog ni...sila lawati blog beliau yg ntah pape ntah,,,degil punye budak...
di cni

Tuesday, December 22, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan s01e03

Malam tu...mcm biase aku tidur kt luar...bkn luar rumah tapi kt atas kusi kat ruang tamu...sambil mengangkangkn kaki... sebelah kaki kat atas meja kecik ..satu lagi kat atas kusi sambil tangan menyilang atas dahi,aku tersenyum bila mengenangkn Zulaika, tapi ak dah nekad,kalu aku tak diperlukn lg dlm rumah ni,bt pe aku nk tunggu lg.
Selepas aku pasti semua sudah tidur,aku pn perlahan-lahan bangun dn menuju kedapur.Aku membuka pintu dapur perlahan-lahan sebb aku tahu sampai takat mana pintu tu akan berbunyi.Sebelum ia berbunyi,ak pun meloloskan diri aku...dan menutup kembali pintu tu perlahan2.
Bila dah tutup tu,tanpa berlengah lg...ak pun berlari menuju kejalan...sambil berlari tu, aku, sejap2 pandang kearah rumahku,aku pun tak tahu knp perlu lg aku pandang rumahku,,,,yang pasti...bkn kerana takut rindu tapi kerana aku takut kalau2 ada yg sedar aku dah lari dr rumah.Sambil berlari sambil pandang ke belakang tu...bedebuk... aku terjatuh...'sial punya lembu...apsal ko tido tepi jalan...tidurla tengah jalan ...biar mampus kene langgar loli...eh lori'Dengan selamba lembu tu mengangkat kepalanye dan memndang aku macam nak tolong tp lepas tu ... menyambung kembali tido dia.'Sial...'tu jela yang aku menyumpah berkali2...dah la aku sakit...ckp pulak dah pelat...mmg eeee...geram aku kat lembu tu'.Perlahan2 aku bangun smbil terfikir nk tendang ke lempang lembu tu tp tak jadi sebab aku takut dia tendang aku balik..
Perlahan-lahan aku berjalan mneuju ke rumahku semula.Sampai kat pintu dapur yg aku kluar td...aku msk perlahan-lahan dan berbaring semula dikusi panjang kt ruang tamu.
Sama seperti posisi mengankang tadi...sambil menahan sakit...aku terfikir satu perkara yg harus aku bt esk...

Cerita Seram - memang menyeramkan

Korang mesti suka kalu citer2 seram ni kan...kat kg korang ke...tmpt keje ke...hostel ke mesti ada kan...kat tempt keje aku lagi best, siap ada kubur lagi.Ni ak nk citer kt tempt keje aku la...mmg seram la...camni...pada suatu hari, eh...aku dah seramla...nntla aku smbg...

Pertandingan Akhir Tahun From Raja Kamil

Saje nk masuk...hak hak ,

Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.

Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.

Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.

Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

2GB, baca lanjut di cabutan http://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update

Monday, December 21, 2009

blog bt jiwa kacau ke

Aku mmg pening skang ni sebab ak tgh ....ape yg ak nk ckp ni...?? jap jap...aku senornye dh malas nk update blog lg sbb...ntahla...tp bila ada yg ckp bt pe nk benti...bt pe nk delete....ak jd serba salah pulak.Entahla...ak rasa kadang2 kehidupan kt ehhh...apa ni...jap jap...arghhh...blog mmg bt jiwa kacaula...

Monday, December 14, 2009

Projek Haram

Malam tadi, macam biase bila keje yg orang lain tak nak...dorng bg kt aku, ak ni sbb baik sgt pun amik jela...malas nk gaduh2...biase kalu kene jaga safety ak mmg tk bawak fire truck so takde la transport nk kemana2.lps ak suruh lan antar aku ke cabin safety,dia pn belah blk opis.
Lepas handover duty sikit lbh kurg...ak mmg malas nk layanla...kalu nk ckp lama2 ngan ak...belanja la ak ...hahaha.sbb takde transpot...tak dptla ak nk jalan2 ronda2 tp kt luar kabin tu ak ternmpk ad sebiji kembara.ptt dorg bg sekali kembara ni kt aku tp senyap je bdk tu....huh...ak pun apa lg...nmpk pulak kwn ak...Sam...aku pn panggil dia...weh sam ..jum pg hisap rokok...ok ok...naik pe?ni ha...kembara...cptla bwk...sam pn bwkla...
naik jer terus dia start....reverse.....tukr gear D...perlahan je kembara tu gerak...eh rio...tk bole la....dia mcm biase bt gelabah...cuba ko reverse blk...
eh...ok pulak...ok skang kedepan pulak...eh...tk bolehla rio...huh...gear box rosak ker?cubala ko tekan lg...dah tekan dah ni...jap-jap...aku pn bukakla lampu kete tu...tgk kt kaki dia...aku pn cakap kt dia...ko ni dah lama tak kene pelempang ke hape?ko tekan brek...camaner nk jalan...
hahahaha...selepas itu kami pun merasa sngguh gembira kerana mendapat kereta untuk meronda-ronda sekitar tempat keje kami.

*kalu tak tau bwk kete auto...mengaku la yer...

Thursday, December 10, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan s01e02

tiba-tiba zulaikha muncul....inila dia adik ku yg bongsu...adik yg sll membuatkn aku dipukul, adik yg sll mmbuatkan aku dipersalahkn,adik yang sll mmbtkn aku dilempang...dimaki...aku benci kau dik....kenapa kau dtg?ak memndang tepat kematanya...malah lbh geram aku pada zulaikha dr adik ku tadi...sblm ni zulaikha tak penah begini ...selalunya dia akn berlari msk kebilik kalu aku dipukul tapi kali ni dia berani bersemuka dgn ku...Zulaikha sayu memndgku...aku tak peduli...aku memandangnya dengan persaan yg penuh dgn kebencian....
Kalu dia dekat mmg aku bg penumbuk...mmg aku akan lempang dia macam yg mak ku buat...
aku lihat Zulaikha menahan air matanya dr mengalir...dan air matanya menitis bila dia mula berjalan kearahku...semakin dekat semakin laju air matanya menitis...semakin dia dekat semakin aku terasa amat lemah...aku masih lg melihat tepat kematanya...aku mau dia pergi tapi Zulaikha terus merapati ku dan berhenti betul2 didepanku saolah-olah menyerahkn dirinya untuk dilempang...kami bertentang mata....
Zulaikha tiba-tiba mengesat darah yg mengalir dihidungku...aku membiarkn saja tangan halusnya mengesat darah itu...ternyata aku tak tahu apa yg harus aku lakukan...dan air mata ku mula bergenang bila Zulaikha mula mengusap-ngusap kepalaku...aku rindu saat ini...aku mmg mgharapkn seseorng memujukku...dan org yg aku benci sekrg sedang memujukku...walau tanpa suara...Zulaikha ...adik ku yg bersekolah tadika ini seolah-olah tau aku perlukn itu.....dan Zulaikha terus menangis bila dia mula memeluk ku...aku cuba menolaknya...tapi aku tak bersungguh...aku rindukn pelukan itu...walau ak mghrpkn mak ku yg memlukkan tapi kini zulakha memeluk ku dan dgn suara yg tersekat-sekat ...seolah-olah seperti berbisik...'bang,,,ika mintak maaf' dan aku terus menangis bila mendengar Zulaikha ...org yg selama ini aku benci...aku maki... meminta maaf dr ku...walau dia tk penah sekali pun membuat salah pd ku...Aku terus memeluk zulaikha dan seperti tidak mahu melepaskanya...Abang sayang kamu...kamu tak salah...abang yg salah...aku cuba melontarkanye tp aku tak mampu....aku hanya menangis....menangis bukan kerana dipukul tapi kerana dipeluk...
Bersambung...

Wednesday, December 9, 2009

post edisi khas:Kerana Pelukan

Dari jauh aku dah dengar mak ku menjerit-menjerit,ini mesti sbb marahkn aku ni sebab
mak aku tak pernah bersikap begitu pada anak-anak dia yg lain...bg mak ku...akula anak tak guna,anak yg selalu menyusahkan hidup dia.Setakat maki-hamun mmg dah jadi makanan aku...setakat kene pelempang,aku mmg dah biase tapi tidak pd adik-beradik aku yang lain.Abang sulungku...kakak ku...adik2 ku 2 org tu mmg mak aku sayang....itula yg aku rasa...Sebagai ank yg ketiga...ak mesti dipanggil angah tapi tidak... mmg nasib baik kalu aku dipanggil aiman...man ke...tapi tu dlm khayalan aku jela,dlm angan 2 aku,dlm alam fantasi aku ... sbb biasenya...bodoh, sial jela jd habuan telinga aku ni.

Sampai je aku kat muka pintu...mak ku menjegilkan mata...hah!ko...anak sial.....meh sini...kan aku dah cakap...sblm pegi sekolah ...amik air kt perigi tu...degil...
alaa...alongkan ada...orang ada kelas tambahan...aku bantah... hahhh!... menjawab!tiba-tiba aku terasa pedih kt belakang badan aku...kalu biase aku kene pelempang...ari ni getah paip sepanjang 1 meter hinggap ...mmg sakit...tak penah aku rasa sesakit ni...bukan sekali...ntah berape kali...tak cukup..mak ku hantuk2 kepala aku kt dinding dapur .Nasib baik papan...kalu batu?tak tahula aku...mmg setiap kali dipukul...aku tak lari...aku akan mengeraskan badan aku...aku terima semua tu...kalu itu cara mak ku mennjukkan kasih sayang dia pada aku...aku terima...hanya tula satu2nya masa mak ku menyentuh aku...mgkin pelik bg org lain...tapi bg aku...kalu tak dilempang...dipukul...mmg mak ku takan menyentuhku...aku hanya membatukan diri..aku mendiamkn diri...aku tak menjerit...aku tak merayu...ak ingin merasai tangan mak ku...kalu adik-beradik ku yg lain...setiap pagi berpeluk cium sblm pegi sekolah...aku hanya memndang sayu...mak ku hanya berhenti memukulku bila terlihat darah yg mengalir dr hidung ku...sambil berlalu kedepan...membiarkn aku mengesat sendiri darah yg mengalir dgn baju sekolahku...mak ku terus memaki hamun aku....
Aku masih lg mengesat darah bila abng dan kakakku dtg mengejek2 aku.Mmg setiap kali lepas aku dimarah...dipukul...dorng akan mengejek2...bkn memujuk aku..dan mcm biasa aku akan menjerit2 pada mrk...tp mrk akan ketawa lbh kuat lg...tp kali ni aku dah nekad...aku dah bt keputusan...aku akan lari dr rumah...
Setelah tiada reaksi dr aku,drg pergi smbil ketawakan aku...dimuka pintu dapur... adik lelaki aku hanya memandang sayu...dan beredar setelah aku memandang tepat kematanya dgn pandangan yg sgt marah....aku masih lagi menggenggam penumpuk...masih lg mengetap bibir...bukan menahan sakit tp menahan marah yg amat sgt.Kali ni aku betul2 terasa amat sakit...aku tak tau knp mak ku bencikan aku...badan ku menggigil bukan kerana takut...bkn kerana sakit tapi...ntahla...aku cuma rasa aku tak diperlukan lg dirumah itu...aku dah nekad....tiba-tiba...

*saje nk bt citer bodo...nk mnnjkkn kt nn blog ak msh bernyawa...haha. Selagi cek belum smppai...kene bt update...dah dpt cek nnt...ak smbg citer bodo ak ni

Friday, December 4, 2009

ini betul-btul last post

Tadi aku g klinik nk amik mc...sbb tengkuk aku sakit benau..biasela bila pegi klinik mestila serius je kan...sakitla katakan ...tiba-tiba
tengah aku pegang2 tengkuk aku yg sakit tu...btw...aku duk kat kusi paling hampir ngan pintu masuk sbb ramai orang...aku dengar pintu klinik dibuka...masukla sorang budak laki dalam darjah 3 ke 4 pakai kain pelekat pegang kat depan diikuti rapat maknyer...baru kene sunat la tu...ntah kenapa aku terus gelak...budak tu muka innocent jer ...langsung takde perasaan malu ke...segan ker...aper ker...muka selamba gila sebijik mcm aku dulu...
terus aku gelak tak bole nak henti...aku pulak yg malu...haha...tak boleh tahan aku terus g toilet konon2 nak redakn perasaan gelihati aku...baru aku nak stabil skit...nama aku pulak dipanggil....
sambil gelak2 aku p jumpa doktor...ye encik mario...kamu kenapa gelak2 ni?doktor tu tanya aku...ntahla doktor...saya kene sakit tak bole henti gelak ni...hahaha...dah cramp dah ni mulut saya doktor...aku kt sambil gelak2...takpe...takpe...cuba kamu tarik nafas...tahan....lepas...masuk 3 kali tersembur aku gelak ...tempias kene kat doktor tu...hahaha aku terus gelak...sorry dok...sorry...doktor tu terus p basuh muka dia, aku pulak terus tarik...tahan ...hembus...ikut kiraan aku sendiri...
Bila dah reda...yela ...aku dah malu la kan...sy sebenarnya dok...sakit tengkuk ni...dr pagi td tp lepas urut2 skit dah ok skit...ada la rasa sengal-sengal sikit...
ooo...lepas dia check lebih kurang aku pun kata...dok...sy ptt keje aaa...ok ok sy bg rehat ari ni......trimas dok....assalammualaikum...w'salam...aku pun salam dok tu...sblm aku kuar...aaa...en mario...lain kali kalu sengal2...jgn datang sini lg yer...aaa....tu jela...ak tutup pintu...terus ckp...abih...kalu aku sengal lagi aku nk pegi mana?klinik lu plg dekat...sengal punya doktor...

ini betul2 last punya post...
aku masih lg tarik...tahan..hembus...jgn kacau aku lagi...haha kang aku sembur kat muka korang...

Post last aku

Api terjadi bila terdapatnya rantaian kimia di antara 3 unsur iaitu ...
heat, fuel and oxigen...bla...bla...bla
We can put off the fire by...bla...bla...bla
smothering, starvation, break chemical chain reaction...bla...bla...bla
we can use....bla...bla...bla
water, foam, dry powder...bla...bla...bla
sand...fire bitter...bla....bla...bla
to be a good fire watcher,you have to be alert at all times...
fire spread by...
conduction...convection...

meh ko kat belakang tu...aaa...yang badan besar tu...aaa...ko la...sapa lagi...
aa ko...sini jap...ok sekarang ko pegang tangan dia....ok...sapa nama ko?loqs... ok loqs....badan ko ni lebih panas dr badan dia...sapa nama ko...jijan....ko jan badan ko lebh sejuk dr loqs ni...sekarang pengaliran haba adalah dari panas ke sejuk ...so..pengaliran ni kita namakan apa?
dorang pun jawabla....conductionla...convectionla...bukan...bukan...ni kalu dua org manusia kalu berpegang tangan,pengaliran ni kita namakan pengaliran cinta...muahahaha semua mesti gelak kt budak dorang ni...mmg kalu aku bt camni segar jela budak-budak tu...biasa aku buat kalu ada budak tido ke...lorat semacam ker...mmg kene la...hahaha tapi lepas abis kelas....

Saya bg pihak diri sendiri dan kawan2 saya...memohon maaf la kat tuan2 kalau ada kata2...perbuatan atau apa2 je yg menyinggung perasaan tuan-tuan...
biase budak2 yg kene ngan aku tu la...baik ngan aku bila jumpa kat mana2...haha... mmg sporting budak2 rock ni kan...

Ok,yela...ni adalah post last aku untuk thn ni sampaila feb thn depan or maybe sampai bila-bila...mgkin aku akan stop memblog...bukan sbb kecewa or apa...tapi sebab makin lama aku memblog ni...aku rasa macam ini bukanla game aku untuk bersama2 korang yang terpelajar...malu pun ye jugak..haha. Bila aku pegi blog sorang-sorang aku rasa malu ya amat...korang nyer post matang-matang...dan ada pengajaran...tak macam aku nyer blog...sampai ada pulak yang tanye aku...ko ni dah keje ek?pelik agaknya dorang tgk aku yg dah keje ni memblog macam budak2...haha

Yaa...aku pun tak sangka sebenarnya start bulan oktober bila aku aktif balik tu...aku akan jumpa blog2 korang...mula2 rasa seronok bangat main klik-klik...tp lama2 aku rasa ... malu sgt bila baca n3n3 korang yang dpt memberi pengajaran pada yg membacanya...aku rasa korang mmg layak untuk dapat klik2 tu dari aku....tapi aku rasa tak adil untuk aku dapat klik2 dr korang tapi kalu korang klik...takan aku nak marah pulak kan...muahahaha

Anyway...aku nak tulis panjang lagi tapi rasa cam malas pulak...you all know what i am trying to say kan...so...i am sorry la kalu ada yg tersinggung bila aku kutuk2 gurau tu ek...kalu ada post aku yg mcm bodo tu...abaikan jela yer...aku mmg camtu...

Kepada loqs yg sll bt bolloqs tu...bro...stakat nan tandoori no prob la...ko cakap je kat mane...tapi aku kalu kt kl...area hartamas, selayang...segambut...bole lagi...tmpt2 lain tu...ko kene guide skit la...hehe

So...adik-adik semua...belajar rajin2 yer,,,jgn jadi macam abang mario...hehe

eh lupa pulak...aku tutup contest aku dan tunggu yer apa aku nk buat ngan contest ni...sbnrnya aku nak tutup mggu lepas dan pilih pemenang tp sebb ada yg nak masuk lagi aku pun bukak blk...so bt masa ni aku stickykanla sampai aku tau apa nak buat...

Thanks kepada semua yang masuk...walau tau takde hadiah...korang mmg sporting dan aku kagum ngan korang...Sorry yek semua...

regards,


Wednesday, December 2, 2009

earning aku ciput

dulu dulu masa nuff aku sikit aku ada jugak buat n3 tp sekrg bila dah byk aku takut pulak nk buat n3... takla byk mane sebnrnye tp dah bole cash outla...takla smpai boleh beli handphone cino tp bole la tahan utk org yg macm aku ni...yang blog, visitors pun tak seramai otai...tu...hahaha geli ak nak panggil dorng otai...
tp semenjak aku aktif balik memblog ni..ak puas hatila ngan usaha promosi aku.Aku ni tak pandai menulis...mengutuk bolela sikit2...dulu2 aku cuba promote blog aku kat innit tp tak bole pegi...buat malu ...bolela...tp kalu isi blog mantap...ok kot promosi kt situ...tp pengajaran yg paling penting bila buat promosi adalah...kenela rajin pegi blog orang...dan puji2 la skit bila dorg tulis n3 yg baik...dan kutuk2 skit kalu nak lbh mesra...ini ada budak tu ajar aku ...ngeee...
Kalau korang tu artis ke,leader ke, bolela tak datang blog org...or kalu nk lbh nmpk terror...buat ntry yg kontroversi skit mcm sesetengah orang tu...tak payah org suruh pun...berdedai org datang termasuk aku....
dan yg paling penting...aku pun dapat ramai kawan...yang faham game nie...yg sedia mambantu bila diperlukan terutma dlm bidang it ni......dulu masa ak ada 5 org follower termasuk diri sendiri...aku rasa mcm down jer tp sebnrnye bila dah ramai ni bukan rasa up tp rasa mcm malu pulak...walaupun yg msk tu mgkin kwn2 nuff tp sbnrnye ramai yg takde nuff tu...mgkin dorng nk aku jadi follower dorng...abih...kalu ak follow ko...ko follow ak...sapa nk jadi leader?muahahaha tp aku jd jgk la...tp yg mana follower diA sikitla...yg femes2 tu mmg aku tak jadi sbb dorng bkn ada masa nk layan aku...
Jadi...kalu nk org datang blog korang...perkara pertama adalah dtg dulu blog org...tu pengajaran pertama yer...

aku malas

aku nak upate tapi
aku malas...

Tuesday, December 1, 2009

otai?

muahahahaha otai?dia cakap dia otai?blogger otai....muahahaha
otainyer dia muahahaha

Monday, November 30, 2009

blog update

haha senangnye dalam hati ... kalau...
la nuff aku byk earning...kihkihkih...ada satu blog tu ak baca 3 mggu...dpt 3 rat lebih...setakat hp cina dah lepas dah tu...aku punyer?hahaha.... ciput...nk byer stimix pun tk lepas...dah berbulan dah...

Saturday, November 28, 2009

Cerita kat Pangkin 2

Lepas gua slow talk ngan Abu...dekat setengah jam la jugk...sempatla lembu2 korban tu melabur depan gua...bau bole thn...tp yela lembu2 nk ke syurga...wangi je gua bau...tiba-tiba
Mie memecah kesunyian malam tu,tanya gua.'mario,hp china lu mana?meh...gua nk tgk jap...cilakak lu mie...hp china lu panggil...lu pakai hp ape?gua...nokia...dia jawb dgn rasa bangga ya amt....gua tanya lagi...berapa lu beli...?satu jer....hotak lu la mie...gua tanya harga..., ooo....seribu dua jer....hp lu bole tgk tv tak?hp gua beli 3rat tp bole tgk tv la mie...gua pulak cakap dengan bangganyer...wahahaha.Gua sekrg tgh cari software nk tgk astro guna hp gua....wahahaha.Lu org tggu la yer...wahahaha...setiap kali gua explain dorng gelak...cilakak betul.dah mcm jin dah gua dengar dorng gelak....pastu.,..dekat setengah jam jgk la dorng duk puji2 hp gua tp yg byk gua dengar gelak jin dorng jela...
tp sekarang gua tgh kumpul duit nk beli hp lain...tertekan hidup gua dengar dorang gelak...

Tammat

gua sbnrnye dah malas nk citer lg...

Friday, November 27, 2009

Cerita kat Pangkin

Macam biase bila hari raya je,semua seronok sbb dpt jumpa sedara mara,sahabat handai dan musuh2 ketat yg dah lama tak jumpa...camtula jugak dengan gua...musuh2 ketat gua semua ada balik...lepak2 kat pangkin gua...semua tunjuk terror dia la yg sgt tahu tentang sejarah hari raya korban ni....fuh...lu mmg terror la bu...gua respek ngan lu...sambil tgk2 lembu yg nk kene korban esok...gua gelak jela time dorng buat kelakar...tiba-tiba...
mie dgn selambanyer tanya gua,'mario,liverpool ape cer?
cilakak lu mie... lu tk penah main bola...kaki bangku,tiba2 tanya gua psl liverpool ...lu apa hal?lu nak kene korban ke gnti lembu2 tu...mulut gua muncung kt lembu yg nk kene korban tu....wahahaha semua gelakkn gua....abu cpt2 tukar tajuk citer..tak tau la dia takut gua mengamuk mcm lembu ke or dia kesian kt gua kene gelak ke...or dia takut org tau dia pun liverpool .. mcm gua jgk...haha
tiba-tiba Abu pulak dok ungkit2 psl zaman sekolah...gua dgn mie kenekn dia...tulis2 surat cinta....konon2 dia ngan budk SRT ada cinta2....wakaka..citer dh brp lama lu nk ungkit ...lu pun dh maafkn...lu ni apasal?takde-takde...gua tarik balik...selamba je abu ckp dia tarik balik...gua ckp kat dia...lu nk tarik balik aper bu...tu...baik lu pg tarik balik lembu tu kat sini...kang dia lari ...kita yg susah...
Gua taknk maafkan lu duaorng...gua tarik balik...hoi bu...mana bole tarik blk...
Bu..klu kita dah maafkn org tu...mana bole tarik blik...gua nasihatkn kt abu...gua sbnrnye takut jgk sbb Abu ni kalu dah serius mmg lain mcm skit.Mie, gua tgk...tahan gelak...lu jgn buat hal mie...biar gua slow talk dulu ngan Abu ni...kang lu gelak... dia mangamuk mcm lembu kang...lu tanggung k...lu bgtau mak dia ...wahahaha
Gua ckp kt Abu...bu...camnila...nnt bila gua online...gua cuba cari...kalu dah maafkn...bole tarik balik tak...Abu tanya gua...Abih...kalu tak bole camner?ni dosa lu orang kt gua...sukati gua la kan...nnt la bu...gua tanya ustaz dulu...lu sabarla...yg lu ni tiba2 nk tarik balik tu...pasalpe?Takdela...gua tiba2 teringat jer...weh...lu ni kang gua ckp kememeh lu marah...bole tk kalu lu bertenang skit...kang gua ungkit blk lu kenakn gua...camner...?lu nak...??
okyla mario....gua tarik blk la....pening dah gua...lu nk tarik ape lg ni bu...gua tarik balik la yg gua nak tarik balik td tu...
stop...nnt gua story lg...penatla...baru gua tau knp gua malas nk story kish kt pangkin gua...pnjg sgt...mengah2 dah jari2 manis gua ni...

Jangan Salah Faham

test schedule post


Jangan salah faham bila
gua buang widget Liverpool gua
bukan sebab gua dah tak sokong
tp sebab ada yg komplen blog lembab sgt loading

Jangan salah faham bila
gua tak pg blog korang
bukan sbb gua taknak pegi
tp sebab gua keje...tak online camaner nak pergi

Jangan salah faham bila
bila gua tak refresh byk kali bila nuff tido
tp sbb gua byk blog nk pegi


Friday, November 20, 2009

kenapa pompuan lbh ramai fail jpj test?

Kenape ek...aku pelik la...
aku bukanla nak mengutuk...aku akui mmg pompuan ramai yang memandu secara berhemah...kenkadang takut aku kalu follow dorng ni...wakaka.Kalau ada debar depan aku buat slack sikit...aku sll teka...ala...pompuanla ni...dan terbukti kebyknnya tu betul beb...adalah jugak lelaki yg buat slack...static kemalangan pun ramai yg disbbkan lelaki tapi tajuk aku ni...FAIL JPJ....wakaka.aku takde la keratan akhbar ke majalah ke nak link kan kat korang...tp cuba korng tanye jpj...mesti betul...ramai pompuan fail test drive....apasal ek??

just ondering jer wei...ekeke

Thursday, November 19, 2009

Bila Jantan Menipu

Semalam ada kawan aku tanya aku...mario...aku dengar ko
terror bab2 donlod citer korea....aku nak la...Aku kata kat dia...pala hotak ko...ko ingat aku ni hape.... Ala...aku bayau la...bkn free pun.... Baayau...okla ...ko nak citer hape?hehe mata duitan wei aku ni...Ala...citer yg ko tgk tu...org rumah aku nak tgkla...dia nak tgk citer romantik2 tu...
ooo...full house eh
aa aa... dia minat la citer korea ni...berapa?
alaa...ko bg aku 10 hinggit dah la...aku bkn nak untung...aku dlod pun free jer..tp aku nak beli ext hdd jer...
ok la...nnt aku bg ext hd aku kat ko eh...
So,,petang tu dia bg le...pas aku bg kat dia...aku tanya le dia
wei...ko cakap betul2...sapa nak tgk... ko ke bini ko...aku rasa ko ...
hahaha samala tu...bini aku ke ...aku ker...samala
HAhahah aku dah hagak dah...
Tak bule ke kalu laki nak tgk citer korea yg cintan cintun tu yer...hahaha... tak rock langsung weh...hehehe

Contest wei

Untuk comment
di sini yer...hahaha.Kalu dlm 2 3 hari takde org komen...cepat2 aku delete post aku ni...hahaha

Tuesday, November 17, 2009

streamyx lembab

Arghhhh....aku tension gila mlm ni...line tenet aku mmg lembab gila....arghhhhh nak potong....kontrak ada lagi...waaaa...nak donlod movie pun tak dpt.... hahaha

So,kepada mykliks tu sory byk2 sbb tak dpt nak bertandang keblog korng....cuma ada beberapa blog jer yg aku sempat pegi. Aku betul2 ler rasa tak best sebab tak dpt dtg...tp aku rasa yg dtg klik2 blog aku ari ni semua aku dpt dtg...yg mykliks lain2 tu...nnt la yer...walaupun aku bengang jugak sbb korng tunggu aku dtg blog korang dulu tapi aku tetap hargai korng...dont worry k...nnt bila ak free ak tetap terpaksa dtg ke blog korang sbb korangla sahabat nuff aku...wakaka...mane aku nak cari wei... dengan n3-n3 bodo aku nie...aku faham...

myklik pun aku tak dpt nak update sbb bila hati tgh panas ni...takde mood aku nak update.Yang jadi follower aku tu...nnt aku update kan yer...mmg aku hargai korang....kalu dah jadi folllower tu mestila sbb korang suka n3-n3 bodo aku kan... hahaha sian kat korang...ak ni tak tau sgt nak tulis blog...nntla...aku belajar sikit2 yer...makin lama nnti mesti best aku tulih...huhu

Nnt kat sini pun akan ada contest tapi belum tau lg contest aper...yg pastinyer contest tu nnt takde hadiah...wakaka...kita buat suka-suka... warm up sblm msk contest kat blog org lain yg ada hadiah tu....amacam...?kekeke....

Monday, November 16, 2009

Photoshop cs3

Header baru aku tak jadi la sebab.. hahaha aku tak tau camaner nak buat guna photoshop ni...penin daa... kat mane ada toturial eh bende alah photoshop nie... biasa aku ni cepat belajar bende cenggini tp kali ni aku betul2 jammed...langsung tak kuar gambar...ekeke but anyway,korang jgn risau...bg aku seminggu utk master photoshop ni...

Header Baru

Kalau korang perasan...header aku tu macam bodo je kan...tu sebab aku tgh buat header baru.Semalam g Tugu Negara amik gambar pangkin kat sana.So...tunggula yer ... dah siap nnt aku pamirkan... takle cantik dan seni sgt sbb amik pakai digicam yg murah jerr...mintak kat blogger yg ada cam mahal 2 tu bukanyer dorng bg...yela...mintak free la katakan...ekeke. mmg patutla manjang je dorang kata takde...

Friday, November 13, 2009

U HAVE BEEN WARNED-2012

Malam ni aku nk g kl.Jalan-jalan cari pasal...cadangnyer esok nak tgk wayang kt One Utama..tgkla nnt camaner Kalu tak panjang barisan beli tiket,aku tgk le...kalu tak...pegi mam... la.Malasla aku nak beratur...
Susah2 sgt aku donlod jer...tp citer cenggitu sedap tgk wayang ,kan...Tingat dulu masa budak2 aku tgk wayang kat panggung Odeon depan Pertama kompleks tula...citer Breakdance...ekeke bukn masuk pun..tgk kt celah2 pintu jer..bodoh betul aku masa tu...
Balik keciter 2012,buknla bermakne nak percaya tp saje nak tengok effect dia tu.Kalu tgk kat screen tv manela bestnyer...kalu ada sound system baik pun, tak puas beb.Citer camni kene tgk screen besar.Tula aku ingat nak beli projektor jer...donlod free jer beb...

Thursday, November 12, 2009

SPRM Siasat Benitez

Liverpool semakin lama semakin menyakitkan,menyesakkan dada aku je.Kalu tgk game kat kedai mamak mmg sakit jiwa ...Sekarang dah ramai pemain yang injured...Yang paling aku pelik ialah bila Benitez beli pemain injured....aku rasa SPRM yg paling layak untuk siasat Benitez...adakah unsur2 rasuah terlibat bila dia beli Aquilani tu...beli mahal nak mampus tp main mcm sial...dah dekat setengah musim pun baru main berapa minit...yaa...aku dah ambil keputusan untuk membiarkan SPRM menyiasat Benitez...biar padan dengan muka dia...

1 Litre Of Tears Diary in english

You can read this diary here


Saturday, November 7, 2009

Bila Lelaki Menangis....

Pelik ke bila lelaki menangis?Salah ke?Pompuan je bule menangis?Byk sbb kenape lelaki bule menangis kan...tapi bagi aku...mmg pelikla kalu menangis sbb.... tgk drama?haha...ade ke yg menangis...?Setakat ni aku tak penah pulak menangis klu setakat tgk drama or movie.Rasa kesian tu adala jugak tp takde le sampai nak menangis...sejak tgk citer kdrama ni aku pun cubale google kdrama paling sedih dan aku jumpa 2 yg dorg rasa paling sedih.Autumn tale ngan 1 litre of tears....MMg sedig gila 2 citer ni tapi sbb 1lo tears base on true story, aku tersentuh jugakla tp still berjaya jugakla tak menangis...haha...serius beb...betul le dorg cakap citer ni sedih...aku akui bende tu...dan aku akui jugakla kalu hayati lbh2 citer ni mcmana yg pompuan hayati...mgkin aku pun bule bergenang air mata....hehe.Sensitive jugak aku ni yerrr.
Aku rasa tak mungkin ada citer yg lbh sedih dr citer 2 ni.Aku pun dah boring tgk citer sedih....tp citer kdrama yg kelakar pun ada jugak...mcm...Full house,my girl...dua niela yg aku dah tgk...lg citer All in pun ok jugk.Gokusen 1 aku dah tgk...best jugak.Tp dorng kt Gokusen 2 lg best...nnt la aku cari...

Thursday, October 29, 2009

Layan Korean Drama-why girl cry?

Sorry la dah lama tak update blog...macamla ada orang baca blog aku ni..wakaka
Anyway,aku baru je abis layan citer autumn in my heart lepas full house.Mmg layan beb citer 2 ni...autumn tale tu citer sedih tp takde ler aku nak nangis...setakat ni belum ada lg citer korea yg berjaya melelehkan ayor mata aku ni.Mmg mahal beb ayor mata aku ni....tp kalu pompuan tgk aku rs mmg menangis punyer...maklumla pumpuan...tgk penuh perasaan...pelik aku...perlu ke menangis??
Skrg nak tgk citer All In pulak.Citer lama tapi mcm best jer....kisah main poker tp ada cintan2 skit...baru tgk 1st episode so tak bule nak komen lebih2...but 1st episode ni berjaya mbuatkan aku nak tgk kisah seterusnya...hehehe.Ada action...gadoh2... ok kot citer ni...anyhow...dah abis nnt aku komenkan utk korg.Aku tau korng musti tak tgk citer lama gini.Kebyknya tgk citer baru...utk aku yg baru nak belajo layan citer korea ni mmg tak tak tahu aper citer baru dorng yg best.So,any suggestion?kalu ada la aku tak kisah pun...sbb citer All in rs nye lambat skit aku nak abiskan sbb byk noo episodenyer...smpai 26...hehehe .tak tau la smpai berpa episode yg aku tgk.kalu best maybe smpai abis la kot.

Wednesday, October 21, 2009

full house - korean drama

Ari tu layan kawan aku tgk citer nie...biasa aku mmg malasla nak tgk citer2 cam gini tapibila dah tgk terpakse le abiskan.Walaupun citer ni dah lama tapi bg aku...baru la sbb baru tgk.No wonder la citer ni top dulu kat tv.Memang aku tak puas hati tgk pompuan tu setia sgt kat laki tu...dan aku pun tak puas hati kat kawan dia yg sibuk nak kacau pompuan tu...ntah hapa2 ntah citer tu...mmg aku tak puas hati laaaaa...

Monday, October 19, 2009

read more dan comment - klik-klik

terima kasih ler kepada cikgu aku kerana telah menegur aku dengan cara yang baik.
Blog Bujang Susah ada ajar camaner nak buat button 'more' tu bila tekan ,page akan terus buka dan bukan reload.
dan aku pun dah setting button comment yg pop up...mudah untuk korang komen kalu tak puas hati atau rasa seronok sgt dgn posting aku...huhuhu.So, sekarang korang bule main klik-klik kat blog aku ni.klik sekali dia jd panjang...klik sekali lagi pendek pulak...huahuahua...

Thursday, October 15, 2009

why womengirl blog must have music 2

Ari nie takde ape2 buat...sementelah aku pun baru update blog...
aku pun try le merayau-rayau kat blog orang....

pehhh...mcm2 ada...tapi...mmg ler...blog pompuan mmg suka letak lagu ... bayangkan la klu bukak 3-4 blog sekali...semua ada lagu...heheheh...terpakse le aku off kan jap speaker aku...
Tak dapat ler aku nak dengau lagu rock ... but anyway...sukati dorangla ek nak letak apa pun...cuma... aku pelik jer...haha

TebuanMan

Sorry ler...dah lama aku tak update blog aku ni...sebenarnya start bulan 5 ari tu aku kene keje office hour so masa tu agak terbatas ler nak mengadap pc but now i'm back working shift so bole le update blog.sebab dah lama sangat tak update, aku tukar template lain le baru nampak best sikit...

Ari selasa ari tu patutnya aku gi training kat tmpt keje but on de way tu masa tgh speeding motor honda turbo aku tu... tiba-tiba aku terasa sakit sangat kat peha kanan aku, terus aku tepis binatang yang gigit aku tu...sakit loo...amat2 sakit wa cakap lu...tak perasan pulak aku apa binatang yang berani gigit aku tu....sib baik aku tak panik..dalam hati aku berkata-kata...sial betul ler...apa pulak yg gigit aku nie...sakit nak mampus...tanpa membuang masa , terus aku pegi klinik yang berdekatan dgn tempat kejadian tu.Orang pulak ramai...dengan muka control hensem terus aku g toilet...nak check teruk sangat ke sebab pedih pulak aku rasa time tu...masuk je toilet...bukak seluar....perghhh...kesan gigit setitik je tapi keliling dia dah merah dah...bengkak ke lebam ke...tak tau ler aku...sebab aku ni putih...ahaks...nampak ler merah dia kalu mcm ketua putera tu mungkin kesan dia tak nampak sangat...hehe.... apa la nasib aku ari tu...takan aku nak tunggu pulak...org ramai lg ...so aku pun ambil keputusan cepat untuk pegi klinik lain.dalam kepala hotak aku ni satu klinik je yg aku rasa tak ramai ....
Lbh kurang 10mnt perjalanan, aku sampai klinik tu...org ada sorng je, tupun tgh tunggu nak amik ubat.Terus daftar n tak sampai 3 mint aku terus jumpa doktor.Sebelum jumpa tu sempat ler aku kol bini n kawan aku inform aku tak dapt dtg sbb kene sengat tebuan.Masuk jer...terus aku mengadu kat doktor tu...dok....saya kene sengat apa binatang ntah...tebuan ker...penyengat ker...lipan ker...tak tau la saya...dok to senyum jer tgk aku...bengang betul aku...dah la aku sakit ni...takpe dia kata...bole tarik tak seluar tu...?tak bolela dok...pakai seluar panjang camaner aku nak tarik sampai peha????ngok tul la...aku kt dalam hati ler...pastu dia suruh aku bukak seluar...aku pun bukak ler nak tunjuk kesan gigitan/sengatan tu...oo....dia pun amik gunting pastu korek2 kat kesan gigitan tu...mmmm...it must be bee....aku tarik balik seluar aku tu...dia tanya aku...u tinggal mana?kat rumah ada horang?aku jawab tinggal kat2 sini jer...saya sorang jer kat rumah...kenapa dok?bahaya ker?bole mati ker?hati aku berkata2 lagi...ooo...saya nak inject ni..nnt awak akan mengantuk... aku kata inject jela....rumah aku dekat jer...nnt saya bawak moto laju2....cepat sampai rumah....so...dia pun henjet aku.
On de way tu punya la aku gabra takut tiba2 aku terus tertidur pulak...tak sampai 10mnt aku dah sampai rumah.fuh...lega aku.terus baring...tukar seluar paras lutut..baring....terus tido...
bangun tido...check balik...bengkak lagi...dah dua ari ni pun ada kesan lagi cuma dah kurang sakit ler...tapi kesan gigit tu dia jadi besar sikit....seminggu baru baik ni kot...ubat aku tak makan pun sbb kalu bole aku nak ler badan aku buat antibodi dia sendiri...i hope ler...mmm...pasni kalu aku jadi tebuan man...apa agaknyer power yang aku akan dapat yer....sengatan paling berbisa kot...hehe

Friday, June 26, 2009

Michael jackson died

Friday, June 5, 2009

MY BLOG HISTORY

Ada kawan aku tanya aku...knp aku buat blog?bukan best pun blog ko ni...mcm sial jer blog ko...panjangla citernye...biasa aku citer pendek je tp sbb ada yg kutuk aku kt tulih pendek je so kali ni aku tulis pjg skit.Nak citer psl history blog aku ni kene le citer dr mula...

Dolu2 aku suka baca blog org jerr....ada yg best...ada yg mcm sial jer...(cam blog aku la agaknye ye...mcm sial jerrr...)bukan la maksud aku tu sial aper...maksud aku tu boringla cam blog aku nie....tu yg kekdang lama aku tak update sbb aku sendiri pun boring tgk blog aku nie...klu dah aku boring....org lain lagila kan ...kekdng aku just wondering blog macamana yg best...rupa2nya lain org lain le pendapatannyerrr...tak same le pendapatannya mcm aku...ke sbb aku nie cepat sgt boring...puas dah aku fikir mcmna nak increase traffic to my blog tp cam gini jela...aku dah boring...org tak datang pun takpela...lg bagus pun ada sbb bolela aku tulih mengarut2 sikit kan....okla back to our history subject...macamana blog aku jd cam gini boringnyer ya amat...
Pastu bila dah boring baca blog orang...dlod lagu la pulak ...mcm2 lagu la aku dlod...mula2 mestila lagu2 search.may,wings semua yg otai2 la...sezaman ngn akula kononnye tu...klu kump. rock omputih plak aku cari scorpion.def leppard,iron maiden dan mcm2 lg la...pun otai jugak...kump2 baru ni aku kurng dengau laa...bila dah boring mcm dah takde lagi lagu nak dlod ..yela...otai2 tu bknnya ada album baru pun...simpanan mp3 aku pun dah bergig2 smpai aku pun dah tak dengar lg dah...kat mane nak simpan pun aku tak tau..last2 aku deletekan aje dr pc aku nie...
aku active dlod movie pulak...mcm2 movie aku dlod...mula2 movie2 pendek sbb lembab sgt line tenet aku....klu movie pjg2 kang berhari-hari pulak aku nak dlod...aku sll gak la chat ngan owner blog2 mp3 ngan movie tu..smpai jd kawan...kat cyber jela...bukan kenal pun..bykla aku belajar tntang internet ni dr dia...smpai dr blogspot dia dah ada .com sendiri...ko pegila kat situ...byk movie2 baru ada ....semua citer ada , senang citer...klu nak reg tu korg cakapla mario introduce...bole gak aku dapat free RS akaun.RS ni pun sbb nye aku sekrg dah boring nak dlod movie....yela...bila dah beli akaun rs tu dlod laju gila....bergig juga movie aku...beratus dah aku rasa smpai aku belum abis tgk smpai skrg....ada yg aku del after watch that movie sbb tak tau mana nak simpan....mcm my mp3 collection jugak...
So...baca sudah....mp3 sudah....movie sudah....apa lg?buat blog sendiri je belum kan...so aku pun rancangle nak buat blog...mcm2 blog aku fikir nak buat...konsep...isi...pening kepala aku...tgh2 survey tu aku tgk mcm2 blog ada...ada blog nak buat duit la...politik la...diary la...tp projek aku tertangguh sbb byk baca blog politik...mcm2 ada...aku suka baca jela sbb kelakar jugak dorg ni... so aku bercadng nak buat citer politikla... tp aku tau sumber aku kurng camaner nak buat?tak jadi la kan....takan nak komen dr keratan akhbar jer...tak best la camtu lgpun for me politics is only for people yg ada kepentingan peribadi je... kecuali sebilangan politician yg aku rasa ikhlas nak bantu rakyat dan tau their responsible as a leader to us.....bila blog politik tak jadi, aku rancng nak buat blog diary pulak...tp ape aku nak tulis...bukan best pun kisah hidup aku skrg...boring jer kekadang aku rasa tu yg aku suka baca blog org,sbb boring kat tmpt keje pun ye jugak sebenrnya...bosan gila aku skrg ni sama mcm blog aku nie jugak
blog diary mgkin klu aku nak buat aku akan buat tp kisah aku masa kecikla....itu untuk anak aku senornya.Dia asik tanya je kisah aku ms kecik tp aku kene beli scanner dulu baru best dan senang skit aku nak ingatkan kisah lama aku klu tgk gambr2 lama.nnt aku scan gmbr tu aku tulih baru best...
So skrg blog tentang buat duit pulak... ni mmg menarik so aku buat keputusan aku mesti buat blog yg boleh menjana wang...hehehe.Tapi ape aku nak isi ngan blog aku?isi kene menarik....blog traffic mesti kaw2 punya pastu camaner nak buat org klik kat iklan yg ada....huh...pening aku...
Bersambung...penatla....hehehe

Wednesday, June 3, 2009

why women/girl blog must have music?

just wondering why they want to put music into their blog....hehehehe.Cant they just listening their fav song on their own without put it on blog?why?why must we listen their fav song which is sometimes not that good song heeehaaa.....but.... who am i?hehehehe... like i said....just wondering.....hehehehe

Monday, June 1, 2009

Liverpool still the best

i'm just cannot help myself than saying that liverpool still the best football club in the world....hehehehe You'll never walk alone...

Thursday, May 28, 2009

mu vs barca - komen ikhlas aku

hahahaha....aku sebnrnya nak citer pasal cuti aku kat Bandung ari tu tp nnt la...sbb nak komen psl ni dulu.Td kat pangkin belum duduk lg aku tgk dr jauh je kawan aku kipas mati keras MU la konon dok senyum2 ngan aku...hehehee belumtanya apa2 lagi dah dia kata aku tak layak nak komen la.... kurang2 dia dah dapat juara liga la...csea pun mugkin dapat FA la....aku diam jela.... tp semalam dia kt aku ptt banggala sebb MU konon2 wakil kelab inggeris la....ntahape2 la dorng nie.... komen aku....MU sebnrnya memalukan kelab inggeris....kene ayam jer...aku mmg dah hagak.... spirit nak melawan tu mmg takde...hampeh...main mcm org bodoh je aku tgk...hehehehe....klu klh tapi main cantik ke...bersemangat ke....ok la...nie....main dah semangat dah tp kene ayam gak.... sbb bukan bagus pun MU ni.sib baik je msk final sbb laluan dorg mudah2...mls la aku nak komen lg...sbb hanya makian je yg layak utk dorang nie.... hehehehe

Thursday, May 21, 2009

posting mp3 lagu lama

salam semua yang mencari2 post mp3 lagu2 lama..... sebenarnya aku dah delete post2 tu...sebab rasa berslah la pulak... ms mula2 dulu aku ingat nak simpan sbb susah nak dpt stok lagu2 lama ni.Aku ada byk sebenarnya....ada beratus-ratus....ada yang aku tak penah dengar pun namanya... mmg lama gila...hehehehe aku ingat zaman2 40-50 an la sbb muzik dia mmg dengar macam dr piring hitam punya recorded.Mmg best kalau dengar kat pangkin tepi sawah....anyway kalau ada yang berminat aku ingat aku repostla....bukan nak jual tapi nak simpan mcm arkib la konon2nya... so...kalu ada yg minat, tinggalkan aje kat shout box nnt aku repost...

Harlem Globtrotters

Alamak......rupanya harlem g dah datang malaysia la.....aku baru nak kumpul clip2 menarik dorng... rupanya dah smpai m'sia. Rugi aku tak tgk live.... hehehe but anyway boleh cari kat youtube nnt...
Esok nak gi bandung dah....tak sabarla pulak.... harap2 semuanya berjalan lancar le......nnt kalu ada pic 2 menarik aku post le at sini yek....Baju pun tak kemas lg....huh...malam ni baru siap2kan.... bukan susah pun...baju pun bawak skit jew....sebab nak beli kat sana...konon2nyela..ishhhh.... aku tak sabar dah nie....

Sunday, May 17, 2009

MU juara

tahniah ler....hehehehe apa lagi nak cakap....

Wednesday, May 13, 2009

Even 'James Bond' admire Gerrard

Yesterday, Teves said want to play with the Kops...and now James Bond Craig also admires our hero stevie G.heheheh atlast Liverpool got one medal...hahahaha

Steven Gerrard voted Football Writers’ Footballer of the Year

THE pair stood in Liverpool’s foyer, one immaculate in a classy hand-man grey suit, the other with a leather jacket.

Steven Gerrard wanted to be photographed with James Bond star Daniel Craig. And there’s no prizes for guessing who looked the part in the suit.

Craig is a Liverpool fan and idolises Gerrard. The duo cut a very special dash together.

Gerrard was jokingly asked which one was James Bond, and his reply was: "I’d love it to be me."

I’ve got news for you Steven. You are Liverpool’s James Bond, the super-hero who carries the hopes and prayers of a generation of Liverpool fans, Craig included.

And now Gerrard has been voted the Football Writers’ Footballer of the Year, following in the illustrious footsteps of Stanley Matthews, Bobby Moore, George Best, Nat Lofthouse and Tom Finney.

Giants of the game, and now the Huyton-born Liverpool captain can rub shoulders with the true greats.

In a season when Manchester United could win four trophies, the league title again, the European Cup again, the skipper of the team who pushed them closest but still failed is considered our best player.

There will be plenty, from all club persuasions, who would heartily endorse the choice.

Gerrard’s triumph is a victory for a working class hero. He is the player everyone would want in their side.

The player who loves and plays for the club he has supported all his life, the player every fan would want their own players to be like.

The player who will sweat blood until Liverpool are league champions again. It probably won’t be this season, but everyone knows Gerrard will be back at Manchester United’s throats again in August. And he is not going away.

Gerrard is Liverpool. A famous son of a great, sometimes maligned, city. He could have gone to Chelsea, earned plenty and won plenty. Sir Alex Ferguson would have walked the length of the East Lancs Road to sign him.

But to Gerrard, winning just one league title with Liverpool is worth a hatful anywhere else.

We all want our own players to live and breathe our club, just like we all do. To cry when we lose, to show every conceivable emotion and hurt when it all goes wrong.

Steven Gerrard is that man. Gerrard was summed up by young West Ham midfielder Mark Noble at the weekend, after an evening chasing the Liverpool man all over the Boleyn Ground pitch.

Noble can understand what drives Gerrard. The youngster is born and bred West Ham, just like Gerrard is at Liverpool. And the young midfielder said: "He is just the best there is, isn’t he? Anywhere in the world."

The Footballer of the Year crown has gone to many who are not fit to wear Gerrard’s boots. Players who do not understand the merits of loyalty, passion and respect for the community they were born into.

But Gerrard has carried the flag for Liverpool, the city, since he broke into the team. This season he has driven, led, forced Liverpool to within touching distance of United’s crown.

He said recently: "It would mean an awful lot more to be successful at Liverpool than it would at any other club.

"I might have won more medals somewhere else, but if I was to win the league here along with a few more cups, that would mean a lot more than winning seven or eight trophies elsewhere.

"I can share it with my family, with the Liverpool supporters because I have been one of them all my life.

"I could have gone to Chelsea - and their interest turned my head slightly. But I look back now and I am really pleased I decided to stay. I am part of a top team here that can be successful."

He added: "Every day I am captain of one of the biggest clubs in the world, where you are expected to win every single game."

Single-handedly at times, Gerrard has done just that. The man who dragged Liverpool back into the 2005 European Cup final, the man who struck an amazing 35-yard effort in injury time to all but win the FA Cup a year later.

He is paid over £100,000 a week and he knows his worth - but so do Liverpool’s support and the fans of every club in the country who envy Liverpool’s star attraction.

Gerrard, these days, is a rarity. He is destined to be a one-club man and if he does lift the Premier League trophy, even the Old Trafford hordes cannot deny him his moment.

Tuesday, May 12, 2009

rm1.00

ahahaa....my account said that i have rm1.00. Yesss.... hehehe. Don't really know actually how it works but it sure make me happy enough... hahahaha.After read somebody got 1k after 2 years,make me wondering can i do the same within 2 years?That's a challenge to me...

And I've successfully put Nuffnang xchange widget into my blog and again have to admit i dont really know what it can do to my blog hehehe.but we will see what it can do....

Liverpool....boleh ke?

Mmmmm.... Walaupun aku tetap sokong liverpool tp harus diakui peluang tersgtla tipis untuk grab apa2 title pun tahun ni. Nak buat camaner.... byk sgt seri...anyway,semoga tahun depan liv tak bg chance lagi kat kelab2 kerdil... hehehe. sebab bagi la tu title terlepas lg..
Anyway, sekrg ni aku nak tgk Newcastle je....boleh kekal ke bpl?sian kat jiran aku ...Owen ... hehehe.Malam tadi menang...peluang tetap ada tp kene menang 2 game lg la.
Balik ke peluang liverpool...mmg susah la kalu nak harapkan MU kalah...mmgla tak mustahil tapi kelab2 yg dia jumpa semua cap ayam je kecuali arsie tapi arsie pun mcm dah tak semangat nak main je. kene belasahla pulak ari tu ngan Blues.Fan MU selamba je kata kalah ngan Arsie pun tak pe....hehehe

Monday, May 11, 2009

Operate your html

This blog maybe will not be update since i have to operate my other blog http://macam2winda.blogspot.com/. This is due to i want to learn how to edit html.So,if you accidently go to that blog maybe it will show you different template for every visits or same template with different look.
OK bro and sis.... wish me luck.... hahahaha

Wednesday, May 6, 2009

Rm0.50

i have got rm 0.50 from nuffang.rm 49.50 to get my first cheque. hehehe....

No wonder there is somebody out there can make money by just blogging. I wonder how they can do it. Yess... i will try to break their secret... ahahaha and will reveal it here.... or.... the secret have been reveal, only me that dont know how to get it....hehehe

Arsenal vs MU - my prediction

This will be interesting game compare with Blues vs Barca because blues will not play football with Barca... ahahaha. Eventhough i am not arse or Mu fan but i will certainly watch this. Who ever win, i am not really care as long as both team shows good game but i like to predict thou heheheh
My prediction will be... mmmmm... though i dont like MU but i have to admit that mu will go to final. Maybe this game will be draw 1-1. We see now live at #812 astro.....
Just 11 mnt my prediction is wrong... ahahaha but i'm right in Mu go to final hehehe

Sunday, May 3, 2009

boro vs mu

malam tadi dah takde ape nak tgk... aku pun tertengok le game paling boring...MU menang 0-2. Hampeh je game tu sampai aku tertidur.Yang paling aku tak puas hati soalan yg dorang bg... Brapaa byk gol yg MU akan jaringkan.?Bunyi macam la konon2 MU bole score banyak tp 2 je beb. Bodoh punya soalan.....

how to uninstall your microsoft office 2007 trial

Kadang-kadang bila kita beli laptop, dia datang sekali dengan microsoft office trial untuk 60 hari pastu dah tak bole guna.Mmg suwei betul la kan.Tu pasal bila beli laptop kene suruh kedai tu siap install office yang bole guna sampai 60 tahun... hahahah.So,lepas 60 hari tu nak buat ape... cam biasala ada dua cara
1. beli yang ori dan install.....senang jerr
2.donlod sendiri yang orang bg free tu (faham2 jela)dan install.Senang jugak tp sebelum install kene uninstall dulu yang trial tu guna software ni. ko donlod le sendiri.dah siap baru install yang baru....
oppsss ada lagi satu ...bole guna open office. Free ni ... size lbh kurang +130 mb jer...Setakat microsoft office nyer file mmg takde masalah le nak bukak.

Macamana nak burn iso file

Ada kawan aku tanya mcm mana nk burn iso file dalam cd..dia dah download window xp sp3, burn guna nero dan try nk format tapi dia x baca pun mcm cd window..


senang je bro...sebenarnya ko kene extract kan file iso ko tu guna winrar....ko akan dapat file yang ada kat dalan iso tu... pastu baru burn ke cd.... camtu je...ada lg cara kedua tapi ko buat jela cara gini... lg senang ..

erkkk....pirate punya ke ko donlod tu... hahaha

Friday, April 17, 2009

Chicken a la Carte

Please watch this short movie. And tell others about this and you can watch this with your family.

Chicken a la Carte : Director: Ferdinand Dimadura | Genre: Drama | Produced In: 2005

Synopsis: This film is about the hunger and poverty brought about by Globalization. There are 10,000 people dying everyday due to hunger and malnutrition. This short film shows a forgotten portion of the society. The people who live on the refuse of men to survive. What is inspiring is the hope and spirituality that never left this people.

Wednesday, April 15, 2009

Chelsea vs Liverpool - Komen aku

Walaupun keputusannya liv tak pegi semi aku tetap puas hati game malam ni.Tak sia-sia berjaga sampai la ni.Macam final la pulak....fan csea pun tak berani cakap apa2 sampai wisel terakhir. Eventhough Gerrard tak main pun tapi game tetap gila2 cuma sesekali boring la bila drogba belakon. Anyway,Liverpool still the best club in the world.
YNWA...Apa2 pun ....tahniah kepada csea....sebab mampu menahan asakan bertali arus.

Monday, April 6, 2009

WrestleMania 25 Results

Name in bold the winner

WWE Title:
-Triple H (c) vs. Randy Orton

World Title:
-Edge (c) vs. John Cena vs. The Big Show

Brother vs. Brother:
-Jeff Hardy vs. Matt Hardy -

Undefeated Streak On The Line:
-Shawn Michaels vs. The Undertaker

World & WWE Tag-Titles:
-The Miz & John Morrison vs. The Colons

Intercontinental Title:
-JBL (c) vs. Rey Mysterio

3-On-1 Handicap Match:
-Chris Jericho vs. Roddy Piper, Ricky Steamboat & Jimmy Snuka (w/ Ric Flair)

-Money in the Bank Ladder Match

CM Punk

-25-Diva Battle Royal Match

Santina


Saturday, April 4, 2009

Kaka said.....Gerrard bla bla bla....

Some regard him as the best player in the world - but now Brazilian superstar Kaka has lifted the lid on which footballers he loves to watch.
The AC Milan playmaker named Steven Gerrard in his top three favourite footballers, describing his as 'the complete modern player'.

Kaka saw first hand how destructive Gerrard can be in the 2005 Champions League final, while the pair also met as Milan gained revenge in Athens in 2007.

The 26-year-old told FourFourTwo magazine: "It's a difficult question, but if I had to choose three, I would pick Cristiano Ronaldo, because of his skill and speed; Messi, because of his flair and skills; and Steven Gerrard, who for me is the complete modern player."

Kaka's comments come just weeks after fellow Ballon d'Or and World Cup winner Zinedine Zidane labelled Liverpool's skipper the best player on the planet.

MU fan....pls face the facts.... hehehehe

Friday, March 27, 2009

WrestleMania XXV - HHH vs Orton

who will win this match? hahahaha i hope HHH will punish Orton badly.
Another match that i want to watch is Undertaker vs Showstopper.This match will prove that otai can also entertain us.I really hope Undertaker will keep his record for not lose in Wrestlemania.
Jangan lupa saksikan WrestleMania XXV live from your nearest kedai mamak hahahaha

my prediction:

WWE Title:
-Triple H (c) vs. Randy Orton - HHH win

World Title:
-Edge (c) vs. John Cena vs. The Big Show - Cena win

Brother vs. Brother:
-Jeff Hardy vs. Matt Hardy - Jeff win

Undefeated Streak On The Line:
-Shawn Michaels vs. The Undertaker - Undertaker win

World & WWE Tag-Titles:
-The Miz & John Morrison vs. The Colons - The miz

Intercontinental Title:
-JBL (c) vs. Rey Mysterio- JBL kalau ikut logic but anything can happen hahahaha

3-On-1 Handicap Match:
-Chris Jericho vs. Roddy Piper, Ricky Steamboat & Jimmy Snuka (w/ Ric Flair) - otai

-Money in the Bank Ladder Match

-25-Diva Battle Royal Match

Women as explained by engineers

this is to all the guys for a good laugh, and to all the ladies who have a good sense of humor.
Part I
[]


Wednesday, March 25, 2009

Free - FLV converter to mp3

For those who do know how to convert your flv file to mp3 can use this easy software and its free
freeFLVtomp3
freez flv2mp3

Tuesday, March 24, 2009

Liverpool are ONCE AGAIN the BEST football club in the world!

Or at least that’s what the UEFA rankings are saying, after Liverpool moved back into the top spot ahead of Chelsea. The new rankings are based on results and the quality of your opponent in European competition over the last five seasons.

Considering Liverpool won the competition back in 2005, made it to the final two years ago, and then made it to the semi-final last year, this shouldn’t come as a shock to anyone. Most would agree that whilst Rafa Benitez isn’t in his element when it comes to the league, he’s probably the best manager in the world when it comes to Europe’s biggest stage.

UEFA Rankings

1 Liverpool FC (114.077)
2 Chelsea FC (110.077)
3 Barcelona (109.403)
4 AC Milan (109.306)
5 Arsenal (101.077)
6 Sevilla (100.403)
7 Man Utd (99.077)
8 Bayern Munich (93.664)
9 Lyon (90.576)
10 Inter Milan (87.306)

Whilst Liverpool are the best based on their current ranking, we want to know if there’s another club out there that’s better than Rafa’s men when it comes to European nights? Let us know in the comment box below.

source

TORRES UP FOR PFA AWARD

Fernando Torres is amongst the frontrunners for the PFA Fans' Player of the Month award for March.To vote here
Even though he does not score a goal on vs villa but his contribution are marvellous....

more news

Gempar....Aston Villa vs MU

Game belum start tp dua2 fan dah start gaduh.Klau semalam fan mu mengata fan villa....ari ni fan Villa jawab balik....
"ala....ko kene belasah kat tempat sendiri...old trafford tu....kitaorg main kat Anfield...tau jela...kat sana camane...ko pun kalah jugak kan kat sana....tu pun masa tu Torres tak main..."

Lantak korangla...aku taknak komen ape2 lg dah psl korng.Aku tgk sibuk ngan Benitez pasal game kat jepun nnt....Maklumla...kan Liverpool juara Champion leaque....ahahahaha

Monday, March 23, 2009

Latest from LFC

Abang gerrard dah bagi amaran kat MU tu wei.....Ahahaha.Aku rasa pasni MU mesti main dalam keadaan yang sangat tertekan.Kalu team pun dah tertekan...fan dia lagi la....asik2 bg ayat2 penyedap hati sendiri.Aku senyum je....dorang dah jawab macam nak menangis dah....ahahahaha Belum tanya ape2 lagi...ahahahah kelakar gak layan fan mu ni.Jgn lupa semua fan LIV. Pesta seterusnya
Fulham Vs LIverpool
4 April 2009
Esok tu pulak 2 pasukan yg baru kene belasah ngan LIV....Aston Villa vs MU.Ahahahaha mesti main pun malu2 bila bertentang mata....Aku rasa mesti fan MU cakap kat fan Villa....
"ala....ko kene lagi teruk....aku kene 4 jer....ko 5...."Tula antara ayat2 penyedap hati MU... ahahaha

liverpool vs aston villa

Sian aku tengok villa jadi mangsa amukan liv. Pagi tadi semua fan MU mengharapkan Villa mampu membuat kejutan tapi akhirnya terpaksa tidur awal sebab liv bermain cemerlang . 1st half pun dah 3-0. Akhirnya yang mampu dorang cakap wakaka .....
'barula game nmpk mnrik..kalo tak..mu pn xblh korang kejo.' ni la sms yang aku terima.
Cam biasa ayat2 menyedapkan hati sendiri padahal tak bole tido tgk result 1st half tu.....hehehe
Tak payah komenla game pagi td....result pun dah tau camane amukan liv yg tak mampu di tepis. cuma kecewa skitla sbb Torres tak dpt score.Anyway dia main ok je....Adios
Y'llNever Walk Alone akan terus berkumandang kat hp aku...hehehehe

Sunday, March 15, 2009

Man u vs Liverpool : Komen aku

Hahahaha tak bole benti aku nak gelak tgk fan manu ni.Dah kene belasah pun taknak mengaku liv lbh baik dr segala segi skil dan taktik. Lagi2 alasan... bagi la...saje jela.... hahahaha lagi teruk kata tetap kat atas..... hahahaha....nampak sangat tak tahu sejarah 2 team ni. Bagi aku tak kirala sapa atas sapa bawah....yg penting sapa menang dan lbh penting lagi tahun ni dua-dua game liv menang.
Kalau 1-0 boleh la kata nasib mcm kat Anfield dulu....heheheh sorry...takbenti gelak lg ni.... ni main kat Old TRafford beb..... ahahahahahaha ....tapi kat anfield dulupun mmg boleh belasah tapi liv saje je bg satu....sebab nak belasah kat tpt dia sendiri.Kalaula manu jd juara bpl pun.....hahahaha juara kene belasah ngan liv......buat malu jer wei....... bukan skit wei..... empattt wei.....ahahaha
torres wpun injured tp tetap main baik.Gerrard lg la...mcm aku lepas sekolah dulu..... hehehehe kalu nak citer satu-satu mmg tak cukup ruangla.....manu plak...ahahahaha main tak tentu arah.baru bg penalti.....mcm dah menang...ahahahahah 5 minit jela....hehehehe.aku dah hagak game ni liv menang tp cuma ramalan gol jela salah.Aku hagak manu kene 4-0 mcm rm ari tu.tp dpt jugak sebiji....rupa2nye bila aku kol gerrard dia kata tu umpan je...dan mmg betul sebab pastu sekejap je liv balas balik dan seterusnya korang tau la keputusannya kan....ahahaha Sipelakon manu tu langsung takde can to show his talent....sebelum game lg aku dah cakap kat fan manu.....dia bila lwn team kuat...(liv le tu).... mmg akan jd bodoh ...tak tau nak buat ape....ada sorang tu plak nak harapkan giggs....ahahahah buta huruf betul la fan dia sorg tu......malas aku nak komen kuda tua....
malam td semua fan manu yg aku kenal semua jd bodoh kejap bg alasan bodoh......ahahahah nnt aku tulis lg la bila lepak kat pangkin ngan dorng.....nak dengar alsn bangang apa pulak dr fan manu yg tak tau ape2 psl bola.....ahahahaha sbb kalau tau mestila dorang sokong liv kan......pasni aston villa plak.......

Friday, February 13, 2009

Liverpool memang hebat

Fabio Aurelio: Every game is a ‘cup final’ for Liverpool now

Dia kata tak kisah kalah piala FA sebab sekarang setiap perlawanan adalah umpama perlawanan akhir bagi liverpool.Semangat macam ni la yang aku suka.Tak macam Bulues or Arsengal.... yesss Liverpool...U'll never walk alone.Nantikan lagunya di sini.hehehe
Untuk berita lengkap apa dia kata

Thursday, February 12, 2009

Bole nyanyi sama

mp3 rapidshare
http://www.mediafire.com/download.php?4vnroovzmwd
clip video We Will Not Go Down(Song for Gaza)

(Composed by Michael Heart)
Copyright 2009


A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they’re dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

http://www.michaelheart.com/Song_for_Gaza.html

jum lepak kat pangkin

hahaha teringat dulu2 masa kecik-kecik ajak member2 semua lepak kat pangkin.Masa tu takde la citer psl politik.Citer kat sekolah la,citer tv la..... macam2 la...so,aku rasa kat pangkin ni aku nak lepak2 le citer pasal politik ke,movie ke ...aper2 la.....kalu ada nak citer tu...meh la